Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει λόμπι εναντίον της Τουρκίας – Δεν θα δείξουμε επιείκεια


Δεν έχουν τέλος οι απειλές από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

Αυτή την φορά η νέα επίθεση ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε πως η χώρα μας παραβιάζει τη Συνθήκη της Λοζάνης. «Δεν έρχονται στις διερευνητικές επαφές, τους καλούμε να συζητήσουμε», είπε μεταξύ άλλων.
  
Μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα της 13ης διάσκεψης των Πρεσβευτών, υποστήριξε για ακόμα μια φορά ότι η Αθήνα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λοζάνης και τόνισε πως ήδη η Άγκυρα έχει απευθυνθεί στον ΟΗΕ για το θέμα. «Εξοπλίζουν τα νησιά, είναι ανοικτή παραβίαση και δεν θα δείξουμε επιείκεια», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα λόμπι εναντίον της Τουρκίας. Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου σχολίασε πως οι Έλληνες αξιωματούχοι είναι αυτοί που δεν θέλουν τον διάλογο. «Στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ χαιρετηθήκαμε στο πόδι με τον Δένδια, το ίδιο και ο πρόεδρός μας. Το ίδιο κι ο υπουργός Άμυνας με τον Έλληνα ομόλογό του», είπε και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε άλλη συνάντηση πέραν αυτών των σύντομων χαιρετισμών.

«Η Ελλάδα αποφεύγει τις συνομιλίες μαζί μας, το είπε και ο υπουργός Άμυνας μας, δεν έρχονται όταν τους καλούμε για να συζητήσουμε ΜΟΕ. Ο υπουργός Άμυνας και οι άνθρωποί του αποφεύγουν να συζητήσουν. Υπάρχουν οι διερευνητικές επαφές, αλλά η Ελλάδα παίζει με το χρόνο εδώ», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στη συνέχεια.

Ο Τσαβούσογλου, ακολούθως, πέρασε και στην επίθεση λέγοντας πως τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι οπλισμένα, τονίζοντας πως αυτό συνιστά παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης από πλευράς της Αθήνας.

«Μεταφέραμε το θέμα στα Ηνωμένα Έθνη και τις διεθνείς πλατφόρμες. Πρόκειται για ανοικτή παραβίαση. Δεν πρόκειται να δείξουμε επιείκεια σε αυτή την καθαρή παραβίαση», υπογράμμισε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!