Τι λέει και πού προσανατολίζεται η ΕΛ.ΑΣ. για την βόμβα στο ΣΚΑΪ


Στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στρέφονται πρωτίστως οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα Καθημερινή, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι Αρχές αποφεύγουν τα οριστικά συμπεράσματα προτού δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Η ΟΛΑ βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών λόγω του περιεχομένου του εκρηκτικού μηχανισμού και της ομοιότητας με παλαιότερες επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση.  Άλλα ενδεχόμενα που δεν έχουν αποκλειστεί είναι η επίθεση να εκτελέστηκε από άτομα που συνδέονται με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή τον «Επαναστατικό Αγώνα».

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, ο τρόπος που τοποθετήθηκε η βόμβα, που βρισκόταν μέσα σε σακίδιο, δείχνει ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο τόσο σε ό,τι αφορά στο σημείο, όσο και ως προς το αποτέλεσμα που ήθελαν να έχει το ωστικό κύμα. Με το μπετό στη μια μεριά της βόμβας ήταν βέβαιο ότι το ωστικό κύμα θα κατευθυνθεί προς το κτίριο του ΣΚΑΙ, δεν θα έχει, δηλαδή απώλειες, παρά την σχετικά μεγάλη απόσταση.

H τακτική που ακολούθησαν οι βομβιστές θυμίζει την απόπειρα επίθεσης έξω από το υπουργείο Εργασίας, πριν δύο χρόνια, όταν η βόμβα είχε αφεθεί προσδεδεμένη στα κάγκελα κοντά στο κτήριο.

Όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, που ερεύνησαν τα βίντεο από τα κυκλώματα κλειστών τηλεοράσεων από το κανάλι κι από τις γύρω επιχειρήσεις και οικίες, οι δράστες έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητο.

Το όχημα σύμφωνα με την Καθημερινή   εντοπίστηκε στα Πετράλωνα καμένο ολοσχερώς λίγο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο κτήριο του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα Opel Astra χρώματος ασημί και βρέθηκε στην οδό Αρκάδων στα Άνω Πετράλωνα.

 

eleftherostypos

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!