Σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας: Χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι σε άθλιες συνθήκες


Ο θάνατος ελλοχεύει στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.
Μία γυναίκα έχει σοβαρά συμπτώματα υποθερμίας και είναι έγκυος. Κατάφερε να περάσει τα σύνορα από τη Λευκορωσία. Εθελοντές και στη συνέχεια συνοριοφύλακες τη βρήκαν μαζί με το σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους σε αυτό το σημείο.

Εκείνοι κρατούνται από την αστυνομία, η γυναίκα βρίσκεται σε νοσοκομείο, αναφέρει στο ρεπορτάζ του το δίκτυο BBC. Μαζί τους ήταν δύο άνδρες, που σύμφωνα με μαρτυρίες, οδηγήθηκαν πίσω στη Λευκορωσία.

Στη λευκορωσική πλευρά των συνόρων, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς, παγιδευμένοι στο κρύο. Περιμένουν στην ουρά για λίγο νερό, παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και ένα κορμό που θα τους ζεστάνει για λίγη ώρα.

Πολωνία και Λευκορωσία ενισχύουν τις δυνάμεις τους με τη Βαρσοβία να κατηγορεί το Μινσκ ότι προετοιμάζει τους μετανάστες για μαζική πολιορκία των συνόρων.

Εν αναμονή των νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον του καθεστώτος Λουκασένκο, η Λευκορωσία εξακολουθεί να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις καταγγελίες ότι βρίσκεται πίσω από το μεταναστευτικό κύμα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη διοργανώνει την πρώτη πτήση επαναπατρισμού πολιτών της που βρίσκονται στα σύνορα, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξαίρεσαν από τις πτήσεις προς το Μινσκ τους πολίτες του Ιράκ, της Υεμένης, της Συρίας και του Αφγανιστάν.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!