Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο χαιρετισμός χειροφίλημα Ερντογάν σε Μπάιντεν κάνει τον γύρο του κόσμου


Ένα μοναδικό στιγμιότυπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαθανατίστηκε να κάνει σχεδόν χειροφίλημα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 (ώρα Ελλάδας), ωστόσο οι δυο τους είχαν το πρώτο τους τετ α τετ κατά τη λήψη της οικογενειακής φωτογραφίας των ηγετών.

Mία φωτογραφία του Reuters κάνει τον γύρο των social media, καθώς είναι η στιγμή που σηκώνεται ο Ερντογάν για να χαιρετήσει τον Μπάιντεν και φαίνεται σαν να του φυλάει το χέρι.

Άρθρο κόλαφος για την Τουρκία στο Bloomberg: Ανεπιθύμητη στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Η επανέναρξη του διαλόγου με την Ελλάδα θα συμβάλλει στην επίλυση των ζητημάτων μας
Τη συμβολή της Τουρκίας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επίσης στο μήνυμά του Brussels Forum, τονίζοντας στην 5λεπτη παρέμβασή του τη σημασία – ιδιαίτερα – της αναθέρμανσης του διαλόγου με την Ελλάδα.

«Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα λαμβάνουμε υπόψη το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισονομία, καθώς επίσης επιδεικνύουμε σεβασμό στα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα. Πιστεύω ότι η ανασύσταση των καναλιών του διαλόγου με τη γείτονα και σύμμαχό μας Ελλάδα θα συμβάλλει στην επίλυση των διμερών θεμάτων και ειδικά στην επικράτηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας», δήλωσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε επίσης -κατά το μότο της Αθήνας για την ΕΕ- ότι «τα σύνορα της Τουρκίας είναι και σύνορα του ΝΑΤΟ», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία και ότι παίζει έναν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και τις απειλών.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!