ΣτΕ: Συνταγματική η απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει Πολυτεχνείου


Το αίτημα που είχε καταθέσει ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης απορρίφθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος

Λόγους δημοσίου συμφέροντος είδε η Δικαιοσύνη και απέρριψε την αίτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάννη Βαρουφάκη και υπολοίπων προσφευγόντων για ακύρωση της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτήν δεν επιτρέπονται εορταστικές εκδηλώσεις για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου και ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας Μαίρη Σάρπ απέρριψε την αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19.

Η κυρία Σαρπ εισήγαγε την αίτηση των προσφευγόντων στην Ολομέλεια του ΣτΕ και απέρριψε την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Αυτό είναι το σχέδιο της Αστυνομίας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Πολιτική αντιπαράθεση

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!