Ρώσος ολιγάρχης επικήρυξε τον Πούτιν για 1 εκατ. δολάρια: Θα πληρώσει για εγκλήματα πολέμου


Ο Ρώσος ολιγάρχης Άλεξ Κονανίκιν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, πριν από λίγες μέρες επικήρυξε στο Facebook τον Βλαντιμίρ Πούτιν και προσφέρει 1 εκατ. δολάρια.
Το ποσό θα δοθεί σε όποιον συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο, ώστε να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ολιγάρχης που ζει μόνιμα στην Καλιφόρνια, μίλησε στον independent και ξεκαθάρισε ότι δεν ενθαρρύνει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, αλλά την σύλληψη του.
 
«Θα ήθελα να καταστήσω ρητά σαφές ότι η προσφορά αφορά έναν αξιωματικό, ο οποίος κατά την εκπλήρωση των συνταγματικών του καθηκόντων, μπορεί να τον συλλάβει (σ.σ. τον Πούτιν) για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. Όσο και αν εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, θα γιόρταζαν την είδηση ??του θανάτου του, δεν προσφέρω καμία επιβράβευση για τη δολοφονία του. Αυτό θα ήταν παράνομο».

«Πιστεύω ότι θα ήταν λάθος, γιατί πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ενώπιον ενός αρμόδιου δικαστηρίου», πρόσθεσε στη συνέχεια και τόνισε πως «υπόσχομαι να πληρώσω 1.000.000 δολάρια στους αξιωματικούς που, συμμορφωμένοι με το συνταγματικό τους καθήκον, συλλάβουν τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τη ρωσική και διεθνή νομοθεσία».

Ποιος είναι ο Άλεξ Κονανίκιν

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Άλεξ Κονανίκιν είναι ένας 55χρονος Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος από το 1992 διαμένει στις ΗΠΑ, καθώς στη Ρωσία δικάστηκε δύο φορές για κατηγορίες, ότι παραβίασε νόμους που σχετίζονται με την βίζα του.

Από τότε έχει κόντρα με την Μόσχα, ενώ θεωρεί ότι «ο Πούτιν κάνει ό,τι θέλει», επειδή η Δύση δεν έφερε ποτέ σθεναρή αντίσταση, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Για χρόνια, ο Πούτιν μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε. Ή αντιμετώπισε κυρώσεις που ήταν ειλικρινά αστείες», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!