Πύρινος εφιάλτης στην Ρόδο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα – ΒΙΝΤΕΟ


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που καίει κοντά στο Ασκληπειό στη Νότια Ρόδο, παρά τις και ηρωϊκές προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να το περιορίσουν.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, οι φλόγες του πύρινου μετώπου απειλούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα στο χωριό Ασκληπειό με τις δυνάμεις των πυροσβεστικών δυνάμεων να έχουν ριχτεί στην μάχη της κατάσβεσης. Ενεργά μέτωπα υπάρχουν επίσης στην περιοχή Απολλώνων και στην περιοχή των Λαέρμων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η φωτιά πήρε και πάλι μεγάλες διαστάσεις τις βραδινές ώρες, καθώς υπήρξαν αναζωπυρώσεις από τα μέτωπα των προηγούμενων ημερών.

Εκτός από το μέτωπο του Ασκληπειού, υπάρχει και το μέτωπο που κατευθύνεται και απειλεί Μαλώνα και Μάσσαρι, όπου επίσης οι επίγειες δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα μέτωπα της Ρόδου. Εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς και θα παραμείνουν εκεί όλη τη νύκτα. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρξαν ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Η μάχη, σύμφωνα και με εκτιμήσεις αρμοδίων, θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες, αφού αναμένεται ότι θα υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες για το πώς ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο, καθώς συλλέγονται μαρτυρίες και υλικό.

 

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!