Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο – Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα και η αντίσταση


Συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για 31η μέρα. Ρωσικά στρατεύματα σφυροκοπούν ανελέητα μεγάλες πόλεις.

Ωστόσο οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται, κερδίζοντας σημεία που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και έχουν απωθήσει προς τη Λευκορωσία τις ρωσικές δυνάμεις

Στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, ισχυρίστηκε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας  ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν οκτώ ρωσικά τανκς, καθώς και κατέρριψαν τρία αεροπλάνα και τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Επίσης έχουν καταφέρει να κρατούν ακόμη απροσπέλαστη την Ουκρανική πρωτεύουσα στο Κίεβο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τονίζουν πως ελέγχουν την κατάσταση τόσο έξω, όσο και μέσα στο Κίεβο, αυτό όμως που παρατηρούν ξανά είναι πως υπάρχουν ομάδες ατόμων που θα προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση  στο εσωτερικό του Κιέβου.

Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει στο Κίεβο από απόψε έως το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

Η στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα διαρκέσει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου, ανέφερε ο δήμαρχος στο Telegram.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι οι δυνάμεις της συνεχίζουν να υπερασπίζονται το Κίεβο από τις ρωσικές επιθέσεις σημειώνοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα αγωνίζονται να διατηρήσουν τον απαραίτητο ρυθμό μάχης και να επιτύχουν τον απώτερο στόχο του πολέμου»

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά στην αντικατάσταση προσωπικού και προμηθειών, εν μέρει λόγω των διεθνών κυρώσεων.

Ωστόσο, οι αεροπορικές επιδρομές από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ανοίγουν δέκα νέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Συμφωνία για τη δημιουργία δέκα ανθρωπιστικών διαδρόμων προκειμένου να απομακρυνθούν άμαχοι ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ

 Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, είπε πως οι άμαχοι που προσπαθούν να φύγουν από την πολιορκούμενη Μαριούπολη θα πρέπει να το κάνουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δεν αφήνουν λεωφορεία να περάσουν από τα σημεία ελέγχου που έχουν στήσει γύρω από τη νότια πόλη-λιμάνι.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα επικεντρώσει την επίθεσή του στο Ντνομπάς

Η ρωσική διοίκηση ανακοίνωσε χθές Παρασκευή, ότι επικεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών στον κύριο σκοπό: την απελευθέρωση του Ντονμπάς σε αντίθεση με τη δεδηλωμένη βούληση της Μόσχας μέχρι τώρα να «αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζιστικοποιήσει την Ουκρανία» στο σύνολό της και όχι μόνο σε αυτή την περιοχή όπου βρίσκονται οι δύο φιλορωσικές αυτονομιστικές “δημοκρατίες”.

Οδησσός
Ο δήμαρχος της Οδησσού,Γκενάντι Τρουχάνοφ με ανακοίνωσή του στα τοπικά μέσα είπε πως πιθανότατα αναμένεται μία χερσαία εισβολή στην Οδησσό,καθώς έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί η συγκέντρωση πλοίων στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς από 14 έχουν γίνει 16, από τα οποία τα 8 είναι αρματαγωγά.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!