Προειδοποίηση Τσιόδρα για κορονοϊό: Καθαρίστε σχολαστικά τα κινητά


Σε δυο tweets ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επισημαίνει τον κίνδυνο που διατρέχουμε από τον κορονοϊό εξαιτίας των κινητών τηλεφώνων αλλά και των επιφανειών στις οποίες παραμένει από 3 ώρες έως τρεις ημέρες.

Τα δυο tweets είναι στα αγγλικά και στο πρώτο επισημαίνεται ότι το πλύσιμο των χεριών δεν είναι αρκετό αλλά απαραίτητος είναι και ο καθαρισμός του κινητού, ενώ στο δεύτερο τονίζει ότι ο ιός μένει για πολλές ώρες σε επιφάνειες. Και τα δυο ο επιστήμονας τα έχει αντλήσει από το Business Insider.

Πριν λίγες ημέρες, εκτός από την καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού και την κατάστασή τους ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, έκανε κάποιες διευκρινιστικές δηλώσεις ώστε οι πολίτες να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα και να μην δρουν με πανικό.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας επισήμανε ότι ο ιός δεν… ταξιδεύει στον αέρα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μεταφερθεί με αεροσταγονίδια, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση κάθε άλλο παρά έχει ξεφύγει και ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο.

thetoc



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!