Πάτρα: Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο – Οι νέες μαρτυρίες και τα στοιχεία της έρευνας


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Αρχές φτάνουν στη λύση του μυστηρίου.

Μία νέα αποκάλυψη που αφορά το μεγαλύτερο κοριτσάκι την Τζωρτζίνα που έφυγε από τη ζωή τελευταίο έκανε η εκπομπή Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου,

 Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν η 9χρονη, φέρεται να είχαν ειδοποιήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μετά την πρώτη ανακοπή που έπαθε το κοριτσάκι.

Όπως ανέφερε η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Άγκυ Ξενάκου μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, «τον Απρίλιο του 2021 μας ζητήθηκε να πλαισιώσουμε την οικογένεια που βρισκόταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο για ένα παιδάκι τους που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν εκεί.

Παράλληλα, ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς ότι η οικογένεια είχε βιώσει πρόσφατα την απώλεια των άλλων δύο παιδιών της. «Εμείς ανταποκριθήκαμε στο αίτημα και πλαισιώθηκε η οικογένεια και από ψυχολόγο μας και από κοινωνικό λειτουργό» σημείωσε η κυρία Ξενάκου.

Ωστόσο, όπως σημείωσε η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη συνέχεια «οι γιατροί από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν υπόνοιες για το τι μπορεί να έχει συμβεί στα παιδιά της οικογένειας αυτής και τους ενημερώσαμε για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν, δηλαδή να ειδοποιήσουν τον εισαγγελέα ώστε να ερευνηθεί».

Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.
«Η μητέρα κάνοντας δηλώσεις, δίνοντας συνεντεύξεις, περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά, μέχρι τον θάνατο τωντριών παιδιών, βοήθησε και εμένα και τους συναδέρφους» δήλωσε ο κ. Λέων, εξηγώντας πως ένας ιατροδικαστής ξεκινά την έρευνά του με τη λήψη ενός ιστορικού.

«Στην προκειμένη υπόθεση το γεγονός πως υπάρχει περιγραφή των τελευταίων στιγμών των παιδιών από τον μοναδικό άνθρωπο που ήταν δίπλα τους, εκείνες τις στιγμές, μας δίνει μία ξακάθαρη εικόνα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Κατόπιν, επισήμανε πως από τις τελευταίες συνεντεύξεις της μητέρας των κοριτσιών γίνεται ξεκάθαρο πως βλέπουμε μία μητέρα να αγωνιά που τα παιδιά της στερούνται οξυγόνο και ήταν ένα από τα δεδομένα που ληφθήκαν υπόψιν των ιατροδικαστών.

«Σε μία κατάσταση ηπατικής ανεπάρκειας, βλέπουμε ένα παιδί να κιτρινίζει, να παθαίνει ίκτερο, να υποφέρει, σίγουρα όχι, όμως να στερείται οξυγόνο» τόνισε ο κ. Λέων.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως είναι βέβαιος πως η ειδική επιτροπή θα οδηγηθεί σε σωστά συμπεράσματα και θα αναθεωρήσει την αρχική αιτία θανάτου που είχε παρουσιαστεί και επισήμανε πως πρέπει να δικαιολογηθούν τα δύο τραύματα που έχουν βρεθεί στα δύο παιδιά σε ανατομικές περιοχές,καθώς και το αίμα στο πανάκι της Ίριδας.

Τι έχουν αναφέρει έως τώρα γιατροί και νοσηλευτές που περιέθαλπαν το παιδί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος και παρουσίασε στην εκπομπή Live News για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, το σύνολο των ατόμων που πρόκειται να καταθέσουν για την υπόθεση είναι 70 και πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί, το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, το Πανεπιστημιακό Πάτρας και το Καραμανδάνειο Πατρών.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί μελετούν ήδη τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα, 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

Τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε για την ύπαρξη καμερών στο μονόκλινο δωμάτιο.

Κατόπιν, υπάρχουν 20-25 γιατροί που αναφέρουν ότι τα δύο κρίσιμα επεισόδια που υπέστη η Τζωρτζίνα δεν εξηγούνται από δεδομένα εξετάσεων.

Μαρτυρίες και νέα αποκλειστικά ντοκουμέντα για τους θανάτους των τριών παιδιών

 Στενοί συγγενείς κι φίλοι της οικογένειας λύνουν τη σιωπή τους για πρώτη φορά. Ξεσπούν και αναλύουν. Καταθέτουν τις δικές τους αλήθειες για την πολύκροτη υπόθεση που έχει συνταράξει την Πάτρα κι ολόκληρη τη χώρα. Με την αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της αλήθειας να πλησιάζει και την αγωνία κάποιων να έχει ήδη χτυπήσει κόκκινο…

Μετά από μια κι πλέον εβδομάδα σιωπής, η μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών επανέρχεται με νέες δηλώσεις. Επιχειρεί να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για την υπόθεση κι επαναλαμβάνει πως ουδέποτε έβλαψε κάποιο από τα τρία αγγελούδια της…

«Δεν είμαι στα όριά μου. Είμαι ήδη πολύ εκτός ορίων. Θα μου πει και μένα κάποιος, τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;» δήλωσε η μητέρα των τριών κοριτσιών.

Η 33χρονη εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη και προειδοποιεί πως όταν η υπόθεση κλείσει θα περάσει στην αντεπίθεση. Όπως λέει όλοι όσοι την κατηγορούν δεν την έχουν ζήσει και δεν ξέρουν τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της…

«Σε όσους με θεωρούν ένοχη θα έλεγε σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό, των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει κι άλλο κακό. Θα μου κάνετε κι άλλο, κι άλλο κακό και μετά…που θ’ απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν μ’ έχει ζήσει» προσθέτει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη της μητέρας, ο νονός της Μαλένας και η νονά της 9χρονης Τζωρτζίνας μιλούν για πρώτη φορά στο Live News. Μας λένε πως η μητέρα των 3 παιδιών παραμένει στην Πάτρα και πως οι ίδιοι που συνομιλούν καθημερινά μαζί της, δεν έχουν σκεφτεί ούτε μια φορά πως η 33χρονη μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο στους θανάτους των κοριτσιών…

Ο νονός της Μαλένας προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τα τραγικά γεγονότα και την έκταση της υπόθεσης. Από τη μέρα της βάφτισης με το αγγελούδι στην αγκαλιά του, σε κοινές εξόδους όπως αυτή με τους γονείς και τους στενούς φίλους των παιδιών και από εκεί στις δύσκολες μέρες με τον αναπάντεχο θάνατο του πνευματικού του παιδιού. «Θεέ μου τι
έκανες; Γιατί; Καλό σου ταξίδι αγάπη μου» έγραφε στο Facebook μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Στις πρώτες δηλώσεις που κάνει αποκλειστικά στο Live News μας λέει ότι περιμένει με αγωνία το τέλος της έρευνας και το κλείσιμο της υπόθεσης…

Ο ίδιος μιλάει με την 33χρονη μητέρα και προσπαθεί να την στηρίξει. Με όσους τον γνωρίζουν στην πόλη να του κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις. Αν γνωρίζει κάτι περισσότερο για την υπόθεση και τι πιστεύει πως έχει συμβεί…

Τα βλέμματα βρίσκονται διαρκώς στραμμένα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών που κινεί τα νήματα της μεγάλης έρευνας και στην άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών που αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει το δικό της πόρισμα. Με κάποιους όπως φαίνεται να περιμένουν εκπλήξεις…

«Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε “αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια”.  Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Άρα όλα είναι πιθανά. Δεν αποκλείεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Αίσθηση προκάλεσε και η εξομολόγηση φίλης του ζευγαριού στο Live News για τη σχέση της 33χρονης μητέρας με την άλλοτε σπιτονοικοκυρά της. Τη γυναίκα που αρχικά τους είχε επιτρέψει να μένουν δίχως ενοίκιο, αλλά αργότερα όπως μας λέει, όταν ζήτησε 200 ευρώ, είδε ένα άλλο πρόσωπο από τη μητέρα των κοριτσιών…

Όπως συμπληρώνει το δράμα με τον χαμό της Μαλένας ευαισθητοποίησε εκ νέου την σπιτονοικοκυρά, αλλά οι εικόνες που έβλεπε με τους γονείς να πηγαίνουν ταξίδια της είχαν προκαλέσει εντύπωση. Λίγους μήνες μετά είχε φύγει από τη ζωή…

Το πρόσωπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή πιο κοντά από κάθε άλλο στη μητέρα είναι η αδερφή της. Εκείνη που έζησε τον θάνατο της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, εκείνη που θεωρήθηκε ως ένα από τα πρόσωπα κλειδιά στο δρόμο της εξιχνίασης…

«Εμείς πιστεύουμε πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από γενετικό πρόβλημα. Δεν κατηγορούμε γιατρούς και δεν κάνουμε λόγο για ιατρικό λάθος.
Οι γιατροί και οι αστυνομικοί που παίρνουν μέρος στην έρευνα επαναλαμβάνουν πως ήδη υπάρχει μια πρώτη εικόνα από τη μεγάλη έρευνα και αυτή τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει ξεκάθαρη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η αγωνία κορυφώνεται και οι εκτιμήσεις δίνουν τροφή για σχόλια και νέες αναλύσεις…» δήλωσε η αδερφή της μητέρας, Δήμητρα Πισπιρίγκου.

«Ήθελε να την λυπάται» λέει παλιός φίλος της Ρούλας

«Σε αυτό το παιχνίδι έγινε ένα σκηνικό και αποφάνθηκε δύο ονόματα, που τυχαίνει να τους γνώριζε η ίδια και ο τότε σύντροφός της. Περισσότερο ο σύντροφός της, ήταν διατητής αγώνα» ανέφερε ο παλιός φίλος της Ρούλας Πισπιρίγκου και συμπλήρωσε:

«Πήγε μόνη της κάτω από την κερκίδα, χτυπιόταν σε ένα σίδερο το οποίο ήταν από τη σκαλωσιά που κράταγε την κερκίδα, χτυπιόταν με μανία πάνω στο σίδερο και με τα χέρια της χτυπούσε το πρόσωπό της και όταν πεταχτήκαμε δύο – τρία άτομα και της είπαμε “τι έχει συμβεί; τι έπαθες;” εκείνη απάντησε: “Τίποτα είμαι μια χαρά” και έτρεχε αίμα από το κεφάλι της».

«Μετά ο σύντροφός της έψαχνε να δει ποιος τη χτύπησε, γιατί αυτή αποφάνθηκε ότι τα δύο ονόματα  αυτά “σε υπερασπίστηκα στη φάση εκείνη και με χτύπησαν”, δηλαδή ήθελε πάντα να την λυπάται. Απλώς για να μην της φύγει και πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα τον κρατήσει» συμπλήρωσε ο παλιός φίλος της 33χρονης.

Οι μαρτυρίες που δίνουν νέες διαστάσεις

Δύο πρόσωπα που έκαναν παρέα και γνώριζαν την 33χρονη σήμερα μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών λύνουν τη σιωπή τους, για πρώτη φορά.

Εξομολογούνται σκέψεις και πράγματα που έχουν όπως μας λένε στο μυαλό τους, από τα τέλη του περασμένου Γενάρη, όταν η υπόθεση βρέθηκε ξαφνικά στην κορυφή της επικαιρότητας…

Ένας φίλος και μια γειτόνισσα της 33χρονης μιλούν για όλα όσα τους έκαναν εντύπωση. Κάνουν λόγο για έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα που είχε φτάσει στο σημείο όπως μας λένε και οι δύο, να κάνει απόπειρες αυτοκτονίας για να εκβιάσει πρόσωπα και καταστάσεις…

«Αυτό το ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας και με χάπια, δεν είχε κόψει φλέβες και τέτοια, γιατί το θυμάμαι σαν άκουσμα, ήταν 17-18 δεν θυμάμαι πόσο χρονών ήταν, και έβγαινε η μαμά της στο δρόμο και έλεγε αυτοκτόνησε» ανέφερε γειτόνισσα της 33χρονης, προσθέτοντας: «Το κορίτσι πάντα ήθελε να τραβάει την προσοχή».

Τα ίδια σε γενικές γραμμές λέει και ένας φίλος της 33χρονης. Περιγράφει στο LIVE NEWS τι είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια, πριν γνωρίσει τον μετέπειτα πατέρα των παιδιών της, στην Πάτρα…

«Έγινε ένα σκηνικό στο παιχνίδι και επειδή ήταν στα χωρίσματα με τον σύντροφο, τον εκβίαζε συχνά, επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω τον ίδιο, τον εκβίαζε συχνά, θα αυτοκτονήσω, είχε πάρει χάπια, θα κόψω τις φλέβες μου, για να μην χωρίσει» σημείωσε.

Ο ίδιος εκτός από τη μητέρα των τριών παιδιών συνομιλούσε τότε και με τον νεαρό που όπως μας λέει είχε συνάψει σχέση. Ένας δεσμός που είχε διαλυθεί επεισοδιακά και είχε γίνει κεντρικό θέμα στις συζητήσεις όλων όσοι τους γνώριζαν…

Μέχρι σήμερα όπως λέει στο LIVE NEWS είναι αδύνατον να ξεχάσει τα όσα συνέβησαν τότε.  Πλέον και οι δύο περιμένουν τις αποκαλύψεις για το τι έχει συμβεί με τους θανάτους των τριών παιδιών. Μια υπόθεση που όπως μας λένε τους έχει συγκλονίσει και τους έχει δώσει το έναυσμα κατ’ επανάληψη τις τελευταίες μέρες, να σκαλίσουν τη μνήμη του για να θυμηθούν γεγονότα και διαλόγους…

Πηγή megatv

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!