Πάτρα: Ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων για τον θάνατο των τριών κοριτσιών


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις για τον μυστηριώδη θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Αρχικά θα κληθούν να καταθέσουν περίπου 15 γιατροί και νοσηλευτές από δύο νοσοκομεία της Πάτρας και δύο των Αθηνών.

Μεταξύ αυτών και ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή την 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021. Στη συνέχεια θα καταθέσουν 7 ιατροδικαστές.

«Ανοίγουν» οι φάκελοι των νοσηλειών
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, δήλωσε στο MEGA ότι όλοι οι φάκελοι των νοσηλειών των παιδιών θα ανοίξουν προκειμένου να βρεθεί ο συνδετικός κρίκος στους θανάτους τους.

Οργισμένη ανακοίνωση
Η Αγγελική Τσιόλα, η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της μόλις 6 μηνών Ίριδας, ζητά με ανακοίνωσή της να μην τοποθετούνται δημόσια όσοι δεν ξέρουν, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών  που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά, μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης αναμένεται να βγουν τις επόμενες ημέρες και εκτιμάται πως θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.

Δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και οι γενετικές εξετάσεις, ενώ, για να αποκλειστούν ή να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο της εκταφής.

Προηγμένες εξετάσεις γενετικής ενδεχομένως να δείξουν κάποια αιτιολογική σχέση μεταξύ των τριών θανάτων.

Την υπόθεση από πλευράς της οικογένειας έχει αναλάβει και δεύτερος δικηγόρος. Οι γονείς αναμένεται να απαντήσουν με γραπτή ανακοίνωση στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι ίδιοι, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την έναρξη της έρευνας.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!