Ο «Τεντ Μπάντι» του Μεξικού – Συνελήφθη serial killer που σκότωσε τρεις στρίπερ


Ένας άνδρας που συνελήφθη την Πέμπτη έξω από το Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, κατηγορείται για τη δολοφονία τριών γυναικών οι οποίες εργάζονταν σε στριπτιτζάδικο της Τιχουάνα, στο Μεξικό. O φερόμενος ως serial killer αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες στην πολιτεία του Μεξικού, Μπάχα Καλιφόρνια.

Οι αμερικανικές αρχές πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό του, κατόπιν αιτήματος από τις μεξικανικές αρχές, που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του 30χρονου Μπράιαντ «Εντουάρντο» Ριβέρα, τον οποίο αποκαλούσαν «κατά συρροή δολοφόνο» από τον Νοέμβριο του 2022.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά και τεχνολογικά μέσα που απαιτούνται για να βρούμε τους υπεύθυνους για οποιοδήποτε έγκλημα, ιδιαίτερα αυτά που γίνονται για λόγους φύλου. Θα επιδιώξουμε να φέρουμε όλους αυτούς τους εγκληματίες αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη, ακόμη και όταν προσπαθούν να ξεφύγουν και κρύβονται σε άλλη χώρα», ανέφερε ο εισαγγελέας της Μπάχα Καλιφόρνια Ρικάρντο Ίβαν Κάρπιο Σάντσεθ σε ανακοίνωσή του.

Ο Κάρπιο πρόσθεσε ότι ο Ριβέρα έχει επιδείξει «βίαιη και ψυχοπαθητική συμπεριφορά».  Ο Ριβέρα φέρεται να συνάντησε τις γυναίκες στο Hong Kong Gentlemen’s Club, ένα δημοφιλές στριπτιτζάδικο στην Τιχουάνα, πριν τις δολοφονήσει.

Αν και ο Ριβέρα καταζητείται για τρεις δολοφονίες στο Μεξικό, Αμερικανοί αξιωματούχοι τον έχουν κατηγορήσει μόνο για μία γυναικοκτονία, σύμφωνα με έγγραφο των αρχών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο άνδρας από την Καλιφόρνια στραγγάλισε μέχρι θανάτου μία ιερόδουλη, την Ángela Carolina Acosta Flores, στις 24 Ιανουαρίου 2022, μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δίπλα στο μπαρ της Τιχουάνα, όπου την είχε γνωρίσει.

Ο Ριβέρα σύχναζε στο μπαρ αυτό για αρκετούς μήνες και φέρεται να είχε ήδη σκοτώσει τουλάχιστον ακόμη μια ιερόδουλη που εργαζόταν εκεί πριν δολοφονήσει την Flores.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τους δύο τους να μπαίνουν μαζί στο γειτονικό ξενοδοχείο γύρω στις 22:15, αλλά ο Ριβέρα να φεύγει μόνος μόλις μιάμιση ώρα αργότερα.

Αν και η μητέρα και ο φίλος της Φλόρες υποψιάζονταν ότι η χορεύτρια βρισκόταν σε σοβαρό κίνδυνο επειδή δεν απαντούσε στο τηλέφωνό της, το προσωπικό δεν άνοιγε την πόρτα του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα το πτώμα της να βρεθεί την επόμενη μέρα.

Εκείνη την εποχή, ο Ριβέρα είχε ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ , καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, κάμερα ασφαλείας από το λιμάνι εισόδου του San Ysidro τον δείχνει να εισέρχεται στη χώρα μόλις 13 λεπτά μετά την αποχώρησή του από το ξενοδοχείο.

Μπορεί να πήρε και το κινητό τηλέφωνο του θύματος μαζί του, καθώς το τελευταίο στίγμα από τις κεραίες εντοπίστηκε στο Riverside, 114 μίλια βόρεια της Τιχουάνα.

Οι μάρτυρες αναγνώρισαν αμέσως τον Ριβέρα ως τον άνδρα που εθεάθη για τελευταία φορά με την Φλόρες, αν και, όπως είπαν, χρησιμοποίησε το όνομα «Εντουάρντο» όταν συναντούσε τις χορεύτριες και πήγαινε στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Μια ιερόδουλη είπε στους αστυνομικούς ότι ο Ριβέρα την είχε πάει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, λίγες ώρες πριν σκοτώσει την συνάδελφό της.  Μάλιστα, ο Ριβέρα φέρεται να επέστρεψε στο ίδιο μπαρ μόλις ένα μήνα αργότερα για να σκοτώσει μία άλλη χορεύτρια.

Η 25χρονη εντοπίστηκε στραγγαλισμένη μέχρι θανάτου, γυμνή και χτυπημένη μέσα στο SUV της ,τρεις μέρες μετά την εξαφάνισή της, σύμφωνα με το San Diego Tribune.

Οι μεξικανικές αρχές – που πέρυσι παρομοίασαν τον Ριβέρα με τον διαβόητο δολοφόνο Τεντ Μπάντι – πιστεύουν ότι ο άνδρας από την Καλιφόρνια είναι επίσης υπεύθυνος για τη δολοφονία μιας 28χρονης μητέρας που εργαζόταν στο ίδιο μπαρ, καθώς και σε ακόμη ένα στριπτιτζάδικο, τον Αύγουστο του 2021.

Τέλος, ο εισαγγελέας της Μπάχα Καλιφόρνια Ρικάρντο Ίβαν Κάρπιο Σάντσεθ είπε ότι οι ανακριτές εξετάζουν την εμπλοκή του Ριβέρα σε παρόμοιες δολοφονίες των τελευταίων ετών.

 

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!