Ο πρίγκιπας Χάρι πιάνει δουλειά σε εταιρεία της Silicon Valley μετά τη ρήξη με το παλάτι


Ένας εργαζόμενος σαν όλους τους άλλους – περίπου δηλαδή – θα είναι σύντομα ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος επιβεβαίωσε πρόσφατα μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν το οριστικό διαζύγιο με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Ο πρίγκιπας Χάρι έπιασε δουλειά σε μια startup εταιρεία της Silicon Valley, τη BetterUp, με αντικείμενο την ψυχική υγεία, ως chief impact officer, αναφέρει η Daily Mail.

Στον νέο του ρόλο, ο Χάρι αναμένεται να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες, όπως αποφάσεις στρατηγικής για προϊόντα και φιλανθρωπικές συνεισφορές και να τοποθετείται δημόσια σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η BetterUp δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Ο Χάρι, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον βρετανικό στρατό, αλλά δεν έχει καμία εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα διευθύνει υπαλλήλους, αλλά αναμένεται να εμφανίζεται σε ειδικές εταιρικές εκδηλώσεις και στα meeting της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο μόλις αρθούν οι περιορισμοί του Covid.

   
Εξηγώντας γιατί ανέλαβε τη δουλειά, ο Χάρι είπε στη Wall Street Journal: «Σκοπεύω να βοηθήσω τη ζωή των ανθρώπων. Η προληπτική καθοδήγηση παρέχει ατελείωτες δυνατότητες για προσωπική ανάπτυξη, αυξημένη ευαισθητοποίηση και μια γενικότερα καλύτερη ζωή».

«Συχνά λόγω των κοινωνικών φραγμών, της οικονομικής δυσκολίας ή του στίγματος, πάρα πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να επικεντρωθούν στην ψυχική τους υγεία έως ότου αναγκαστούν. Θέλω να καταφέρω να μην φτάνει κανείς στο σημείο να αισθάνεται ψυχικά κουρασμένος ή άρρωστος», συμπλήρωσε.

Ο πρίγκιπας, ο οποίο λέει ότι χρησιμοποιεί την εφαρμογή της BetterUp από τον Ιανουάριο, άρχισε τις συνομιλίες με την εταιρεία το περασμένο φθινόπωρο.

   
Η BetterUp είναι τεχνολογική εταιρεία που συνεργάζεται με γίγαντες όπως η Google, η Hilton και η Warner Brothers.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η συνέντευξη του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ και της αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ προκάλεσε βαθιά κρίση στη βρετανική μοναρχία, τη μεγαλύτερη από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μητέρας του Χάρι και του μεγαλύτερου αδερφού του Ουίλιαμ, το 1997.

Ο 36χρονος Χάρι και η 39χρονη Μέγκαν προκάλεσαν σοκ τον Ιανουάριο του 2020 όταν ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Αμερική.

Τον περασμένο μήνα, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πως ο Χάρι και η Μέγκαν επιβεβαίωσαν τη ρήξη τους με τη βασιλική οικογένεια και πως δεν σκόπευαν να επιστρέψουν ως ενεργά της μέλη.

https://www.newsbeast.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!