Ο ήχος που κατέγραψε η NASA από τον πλανήτη Δία προκαλεί τρόμο


Πριν λίγες ημέρες η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό απόσπασμα που κατέγραψε το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Juno, το οποίο κινείται κοντά στον δορυφόρο του Δία, τον Γανυμήδη.
Ο Γανυμήδης είναι ο μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του Δία, ενώ είναι ο μοναδικός στο ηλιακό μας σύστημα που έχει τη δική του μαγνητόσφαιρα.

Αν ακούσετε τον ήχο σίγουρα θα σας διαπεράσει μια ανατριχίλα και ίσως τρόμος, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι soundtrack μιας ταινίας τρόμου. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα του Juno γύρω από το τι συμβαίνει στον Δία και στους δορυφόρους του.

Ο Scott Bolden, που είναι υπεύθυνος για τς έρευνες στον πλανήτη δήλωσε πως «το ηχητικό σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι στον Δία και περνάς δίπλα από τον Γανυμήδη».

Άλλωστε λίγες μέρες πριν βγει το ηχητικό ντοκουμέντο στη δημοσιότητα, η NASA είχε ανακοινώσει πως το Juno θα βρισκόταν μόλις 645 μίλαι μακριά από την επιφάνεια του Γανυμήδη, που είναι η κοντινότερη απόσταση που έχει επιτευχθεί ποτέ. Πρόκειται για την πιο σημαντική ευκαιρία μελέτης του μετά από δυο περίπου δεκαετίες.

 Οι επιστήμονες πλέον προσπαθούν να καταλάβουν τη σημασία πίσω από τις μεταβολές των συχνοτήτων του ήχου. Όπως και να έχει παραμένει απόκοσμο και τρομακτικό.

Ακούστε το:

e-radio

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!