Ουκρανία: Ρώσοι ανατίναξαν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα – Δείτε το βίντεο


Πριν την αποχώρησή τους από τη Χερσώνα, οι Ρώσοι φρόντισαν να καταστρέψουν υποδομές στο πέρασμά τους, για να εμποδίσουν την προέλαση των Ουκρανών.

Βίντεο που δημοσιοποίησαν ρωσικά ΜΜΕ, φαίνεται να δείχνει τη στιγμή που οι Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Κάκοβκα. Όπως δείχνουν και τα πλάνα, η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, χωρίς ωστόσο να γκρεμίσει το υδροηλεκτρικό φράγμα, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για ολόκληρη την περιοχή.

«Ο πόλεμος συνεχίζεται»

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα,  ξεκαθάρισε πως ο «πόλεμος συνεχίζεται», ύστερα από την επιτυχία της χώρας του στην ανακατάληψη της Χερσώνας (νότια) από τον ρωσικό στρατό.

«Καταλαβαίνω ότι όλοι εύχονται ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν. Σίγουρα είμαστε αυτοί που το εύχονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο», δήλωσε. Αλλά, συμπλήρωσε ο Κουλέμπα, «όσο ο πόλεμος συνεχίζεται και βλέπουμε τη Ρωσία να κινητοποιεί περισσότερους στρατεύσιμους και να μεταφέρει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, θα συνεχίσουμε σίγουρα να υπολογίζουμε στη δική σας διαρκή στήριξη».

Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρεία Maxar δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες των γεφυρών που έχουν καταστραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Χερσώνας.

πηγή: in.gr



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!