Ουκρανία: Πέταξαν πέτρες σε λεωφορεία με 72 άτομα που επέστρεψαν από την Κίνα


Άγρια επεισόδια ξέσπασαν στην Ουκρανική πόλη Νόβι Σαντζάρι όπου μεταφέρθηκαν σε καραντίνα σε ειδική δομή, 72 άτομα που επαναπατρίστηκαν από την κινεζική πόλη Γουχάν που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας του φονικού κορωνοϊού.

Δεκάδες πολίτες που ανησυχούν για εξάπλωση της επιδημίας, έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο για να εμποδίσουν τα λεωφορεία να φτάσουν στην δομή. Πέταξαν μάλιστα και πέτρες στα λεωφορεία.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και συγκρούστηκαν με τους κατοίκους για να ανοίξουν το δρόμο. Έγιναν 24 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί και ένας κάτοικος.

«Καλώ τους διαδηλωτές να μην βιαιοπραγούν σε βάρος των αρχών. Όλες οι προσπάθειες επιθέσεων θα αναχαιτιστούν», δήλωσε ο Ιβαν Βιγκόφσκι επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Πολτάβα

Οργισμένη ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι στο Facebook. «Δυστυχώς δεν αντιδρούν όλοι με ανθρωπιά», έγραψε και πρόσθεσε ότι προσπάθειες να μπλοκαριστούν δρόμοι και νοσοκομεία, είναι απαράδεκτες.

Έστειλε επίσης μήνυμα ότι η Ουκρανία «δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους δικούς της ανθρώπους». «Αυτή θα είναι η κυβερνητική πολιτική. Το εγγυώμαι. Αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η αντίδραση της κοινωνίας» έγραψε ο Ζελένσκι.

Μετά τα επεισόδια, η Ουκρανή υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα μπει και εκείνη σε καραντίνα μαζί με τους 72 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την κινεζική πόλη Ουχάν, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

«Πήρα την απόφαση να τεθώ υπό παρακολούθηση μαζί με τους ανθρώπους αυτούς. Θα περάσω τις 14 προσεχείς ημέρες μαζί τους, στο ίδιο κτίριο και υπό τις ίδιες συνθήκες. Ελπίζω ότι η παρουσία μου θα ηρεμήσει αυτούς στο Νόβι Σαντζάρι και στην υπόλοιπη χώρα», έγραψε η Σκαλέτσκα.

 

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!