Οι 4 όροι του Πούτιν για να σταματήσει την εισβολή στην Ουκρανία


Τέσσερις όρους έθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να σταματήσει αμέσως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Οι όροι γνωστοποιήθηκαν από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγο πριν οι εκπρόσωποι των δύο χωρών καθίσουν ξανά στο τραπέζι προκειμένου να διαπραγματευτούν για τρίτη φόρα.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση, να αλλάξει το Σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Η δήλωση αυτή του Πεσκόφ είναι μέχρι στιγμής η πιο σαφής δήλωση για τους όρους που θέλει να επιβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να σταματήσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, η οποία διανύει τη 12η ημέρα της.

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε πως η Ουκρανία δεν δέχεται τελεσίγραφα και τόνισε πως χρειάζεται διάλογος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιπλέον, ζήτησε να σταματήσει η Δύση την εισαγωγή ρωσικού πετραλαίου και φυσικού αερίου, ενώ τόνισε πως οι Ρώσοι δεν θα τολμήσουν να καταρρίψουν αεροσκάφος του ΝΑΤΟ.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!