Οι φωτογραφίες που μαγνητίζουν: Έτσι βλέπουν οι Αθηναίοι την πόλη τους


Μία σημαντική έκθεση με 110 κλικ φωτογραφιών με μπαλκόνια γκρίζων πολυκατοικιών, πλακόστρωτα στενά, κεντρικά σημεία και μικρές γειτονιές της Αθήνας τραβηγμένα από τους Αθηναίους στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Κλικ 110 φωτογραφιών με μπαλκόνια γκρίζων πολυκατοικιών, πλακόστρωτα στενά, κεντρικά σημεία και μικρές γειτονιές της Αθήνας τραβηγμένα από τους Αθηναίους αποτυπώνουν πώς βλέπουν οι πολίτες την γειτονιά τους, την πόλη όπου ζουν και κινούνται καθημερινά.

Άλλοτε με μια ματιά πιο ρομαντική και ευαίσθητη κι άλλοτε με μια πιο… καταγγελτική διάθεση. Αυτές οι εικόνες που «αιχμαλώτισε» ο φακός θα εκτίθενται από τη Δευτέρα 14 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

«Το σκεπτικό του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο “Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους”, ήταν να δώσουμε την ευκαιρία σε κατοίκους και δημότες της Αθήνας να εκφραστούν καλλιτεχνικά, δημιουργικά και να δούνε την πόλη όπου ζούνε με μια άλλη ματιά, από άλλη οπτική γωνία. Εξάλλου η διεύθυνσή μας ασχολείται με τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών» δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της διεύθυνσης Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) Αναστασία Λιναρδάκη και διευκρινίζει ότι «η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Έτσι, συγκεντρώθηκαν οι φωτογραφίες και επελέγησαν οι καλύτερες- αντιστοιχούν δυο φωτογραφίες σε κάθε συμμετέχοντα- σύμφωνα με την γνώμη επαγγελματιών φωτογράφων, του Πλάτωνα Ριβέλλη και Άγγελου Μίχα, οι οποίοι έχουν και την επιμέλεια της έκθεσης».

Όπως αναφέρει η κ. Λιναρδάκη «οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικές κι απεικονίζουν την Αθήνα, σε κάποιες φωτογραφίες με μια πιο θετική πλευρά και σε άλλες με μια πιο αρνητική. Πάντα βέβαια, ανάλογα με το πώς θα το δει, θα το ερμηνεύσει και θα το αναλύσει ο καθένας. Εμείς αυτό που θέλαμε με αυτήν την πρωτοβουλία μας ήταν να βγούνε οι άνθρωποι στον δρόμο, να απαθανατίσουν στιγμές, σκηνές, εικόνες που για τους ίδιους έχουν ιδιαίτερη σημασία, θέλουν να μιλήσουν μέσα από τον φακό τους» και τονίζει ότι «η έκθεση αξίζει να την δει και να την επισκεφθεί ο κόσμος κι ο καθένας από την δική του θέση θα μπορέσει να δει πολλά πράγματα, να ερμηνεύσει, να καταλάβει πώς βλέπει ο πολίτης το μέρος όπου ζει. Χωρίς να το πει με λόγια, αλλά με την εικόνα».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ κι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!