Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς καταφθάνουν στην Καλαμάτα ελπίζοντας σε ένα θαύμα – Νέες μαρτυρίες για την τραγωδία


Σπαρακτικές στιγμές εξακολουθούν να εξελίσσονται στην Καλαμάτα, όπου συνεχίζουν να μεταβαίνουν συγγενείς μεταναστών, που μετέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος, το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Παρά το γεγονός ότι οι διασωθέντες έφυγαν χθες από την Καλαμάτα για την δομή της Μαλακάσας, συγγενείς των επιβαινόντων στο σκάφος φτάνουν και σήμερα στην πόλη. Κρατώντας φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων, προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν κάποιος τους είδε, να μάθουν μία πληροφορία, να εντοπίσουν ένα ίχνος ζωής.

Άλλοι συγγενείς, έχουν φτάσει στην Καλαμάτα για να δώσουν dna, προκειμένου να διασταυρωθεί εάν κάποια από τις σορούς ανήκει σε δικό τους άνθρωπο. Στην πόλη παραμένουν και διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία, που μεταδίδουν ό,τι νεότερο υπάρχει για την πολύνεκρη τραγωδία με τους μετανάστες.

Νέα μαρτυρία για την τραγωδία

Στο «Θάρρος» μίλησε ένας Σύρος, ο οποίος ταξίδεψε από την Γερμανία και αναζητά τον ξάδελφό του, ο οποίος επέβαινε στο βυθισμένο σκάφος. Όπως είπε, βρίσκεται εδώ από χθες προκειμένου να μάθει οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στον δικό του άνθρωπο, καθώς και να δώσει δείγμα dna εφόσον του ζητηθεί.

Σχετικά με το ταξίδι που κατέληξε στο ναυάγιο, έχει μάθει ότι ξεκίνησε από την Λιβύη και είχε προορισμό την Ιταλία, ενώ πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 700 άτομα. Ο καιρός, πρόσθεσε, ήταν καλός και όταν έγινε προσπάθεια από ένα μεγάλο καράβι να τους πετάξουν νερό, οι επιβαίνοντες πήγαν προς εκείνη την πλευρά και τότε το σκάφος πήρε κλίση και ξεκίνησε να βυθίζεται.

Ο ίδιος δεν ξέρει ακόμα αν ο ξάδερφός του είναι ένας από τους διασωθέντες που έχουν μεταφερθεί στη Μαλακάσα, αλλά στις λίστες με τα ονόματά τους δεν υπάρχει κι έτσι θα πάει στην δομή για να σιγουρευτεί.

Τέλος, σε ερώτηση αν γνωρίζει αν στο σκάφος υπήρχαν γυναίκες και παιδιά, απάντησε ότι το σκάφος αυτό ήταν για ψάρεμα, με μεγάλα αμπάρια, κι εκεί σίγουρα υπήρχαν γυναίκες και παιδιά.

Σημειώνεται ότι από χθες το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει κάνει γνωστό ότι λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων του ναυαγίου.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!