ΝΑΤΟ: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ


«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στο twitter μετά την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε: «Καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της συνόδου κορυφής του NATO, όπου θα λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για την τρομοκρατία και την αποτροπή και την άμυνα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Ερντογάν: Επανέλαβε τις ενστάσεις για την Σουηδία

Η Σουηδία πρέπει να μην επιτρέπει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Στοκχόλμη προκειμένου να πάρει το πράσινο φως στην προσπάθεια ένταξής της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία είχε μια εποικοδομητική στάση. Ωστόσο  του εξήγησε ότι η αλλαγή της νομοθεσίας της Σουηδίας για την τρομοκρατία ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας ήταν «κενή περιεχομένου» καθώς οι υποστηρικτές του PKK πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη χώρα, ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!