Νέοι φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα


Συναγερμός ξέσπασε στα πανεπιστημιακά ιδρύματα Καλαμάτας και Λαμίας το πρωί της Παρασκευής καθώς εντοπίστηκαν νέοι φάκελοι με ύποπτο περιεχόμενο

Οι «φάκελοι» είχαν παραλήπτη τον πρόεδρο του τμήματος λογοτεχνίας, καθώς και τον πρόεδρο του τμήματος αρχαιολογίας, ήταν γραμμένοι στα αγγλικά και είχαν αποστολέα από την Ινδία

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του φακέλου ειδοποιήθηκαν οι αρχές με την αστυνομία να εκκενώνει το κτίριο.

Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τους φακέλους θα παραλάβει κλιμάκιο της αστυνομίας με κατάλληλο εξοπλισμό.

Στη Λαμία παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων από Ινδία και μάλιστα με δύο πακέτα, ήταν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος.

Πλέον, αναμένεται οι ειδικοί να εξετάσουν το περιεχόμενο των φακέλων προκειμένου να σιγουρευτούν αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Εντοπίστηκε νέος ύποπτος φάκελος σε κολέγιο της Θεσσαλονίκης

Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό νέου ύποπτου δέματος στις εγκαταστάσεις κολεγίου της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για Χημικά, Βιολογικά και Ραδιενεργά Περιστατικά προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο.

Ο όροφος του κολλεγίου, στον οποίο έφτασε ο ύποπτος φάκελος, έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία.

Πάτρα: Ύποπτος φάκελος και στο ΑΤΕΙ

Στο χώρο του ΑΤΕΙ της Πάτρας μεταβαίνει, προληπτικά, και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και την 6η ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό ύποπτου φακέλου που έχει φθάσει στο γραφείο του Πρύτανη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος ο οποίος εστάλη στον Πρύτανη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κανείς από τους υπαλλήλους του ΑΤΕΙ και τον Πρύτανη δεν έχουν έρθει σε επαφή με το περιεχόμενο του ύποπτου φακέλου.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!