Νέα Φιλαδέλφεια: Πλήρη άγνοια για όλα δηλώνουν οι κατηγορούμενοι – Πού εστιάζει η ανάκριση


Δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα οι Κροάτες χούλιγκαν που έχουν οδηγηθεί σε 16 φυλακές της χώρας κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατέληξε στην δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, στη διάρκεια της ανάκρισης δήλωσαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διάφορους λόγους, άλλοι για τουρισμό, άλλοι για να δουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρτσέιγ ή για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους στην προπόνηση και να την χειροκροτήσουν. Όλοι αρνήθηκαν ότι ήρθαν οργανωμένα στην Ελλάδα. Όσοι συνελήφθησαν στον τόπο των επεισοδίων δήλωσαν ότι δέχτηκαν επίθεση και απλά αμύνθηκαν.

«Δεν είμαι οργανωμένος στην Bad Blue Boys της Ντυναμό. Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι για να έρθουμε στην Ελλάδα. Ήρθα στην Αθήνα για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ και μετά θα επιστρέφαμε στην Πάτρα. Όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, είχε προπόνηση η Ντυναμό Ζάγκρεμπ η ομάδα που υποστηρίζω και αποφασίσαμε να πάμε να εμψυχώσουμε τους παίκτες μας και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία για το αυριανό παιχνίδι που έδιναν με την ΑΕΚ»,  δήλωσε ένας από τους προφυλακισμένους, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι πάσχουν από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και δεν είδαν κανέναν συμπατριώτη τους με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα πρόσωπα. Δεκαεννιάχρονος κροάτης κατηγορούμενος δήλωσε: «Δεν είχα φτάσει στο γήπεδο, όταν είδα ότι κάτι συνέβαινε ήδη. Σοκαρίστηκα και απομακρύνθηκα. Άκουσα την φασαρία και έφυγα τρέχοντας. Έχω διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και δεν είδα κανέναν Κροάτη ντυμένο έτσι. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι εθνικότητας είναι όλοι αυτοί».

Που εστιάζει η ανάκριση

Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από την 25η τακτική ανακρίτρια, η οποία εστιάζει την έρευνά της και στα φονικά αυτοσχέδια αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο των επεισοδίων. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, 20-25 αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από το σημείο και αποτυπώνονται σε φωτογραφίες που εξασφάλισε το MEGA, εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς φέρουν κηλίδες αίματος.

Οι Κροάτες χούλιγκαν ωστόσο αρνούνται πως είχαν στην κατοχή τους φονικά αντικείμενα και κυρίως μαχαίρια, τα οποία χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της επίθεσης. Ένας 18χρονος κρατούμενος είπε στην ανάκριση: «Δεν ξέρω γιατί βρίσκομαι εδώ. Ήμουν στον χώρο αλλά δεν είχα συμμετοχή. Δεχτήκαμε επίθεση όταν φτάσαμε κοντά στο γήπεδο. Δεν είδα κανένα μαχαίρι και ούτε είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι. Μόλις άρχισε η φασαρία φοβήθηκα και έτρεξα και κρύφτηκα. Κρυβόμουν εκεί για ώρες και μετά πήγα σε ξενοδοχείο και κοιμήθηκα».

Οι κρατούμενοι αρνούνται επίσης την συνεργασία ή την επαφή με Έλληνες οπαδούς.  Άλλος Κροάτης κρατούμενος 22 ετών, αναφέρει: Λυπάμαι πολύ γι’  αυτά που έγιναν. Στην Κροατία δεν γίνονται αυτά καθόλου. Εμείς ήρθαμε εδώ επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Να παρακολουθήσουμε την προπόνηση. Στα επεισόδια ήμουν στο γήπεδο, αλλά έφυγα τρέχοντας. Φοβηθήκαμε κι αρχίσαμε να τρέχουμε και μας συνέλαβαν μακριά από το γήπεδο. Επιτέθηκαν σε εμάς που πήγαμε στην προπόνηση. Δεν ξέρω ποιοι ήταν. Εμείς ήμασταν μόνο Κροάτες και δεν υπήρχαν ανάμεσά μας Έλληνες.»

Οι αρχές εξετάζουν τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στο σημείο της συμπλοκής και κυρίως τα δύο μαχαίρια που βρέθηκαν σε προφυλακισμένους κατηγορούμενους, για να δουν αν κάποιο από αυτά, χρησιμοποιήθηκε στην καταδρομική επίθεση.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!