Νέα καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ: Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι εμφανής


Μεγάλη έλλειψη κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέροντας ότι χθες στην λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονταν 45 διασωληνωμένοι ασθενείς.

«Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά η έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι εμφανής. Για άλλον έναν χειμώνα με τις λοιμώξεις σε έξαρση, η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ανοίξει επαρκή αριθμό κλινών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρει η Ομοσπονδία. Προσθέτει ότι σήμερα λειτουργούν 450 κλίνες ΜΕΘ και 150 είναι κλειστές αν και εξοπλισμένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

«Στα Ιόνια Νησιά λειτουργούν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ στην Κέρκυρα» και προσθέτει ότι «στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί ΜΕΘ, το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον οργανισμό, αλλά είναι κλειστή και το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενώ διαθέτει ΜΕΘ 5 κλινών πλήρως εξοπλισμένη είναι κλειστή».

Για τα προβλήματα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, που αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα οργανώνει κινητοποίηση στην Πάτρα 31 Ιανουαρίου, η οποία θα εκκινήσει από το Νοσοκομείο ‘Αγιος Ανδρέας Πατρών 8:30 πμ θα διέλθει από την κεντρική πλατεία της πόλης και θα καταλήξει στην 6η ΥΠΕ.

Πηγή: Real

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!