Μύκονος: Ο ένας ληστής της επιχείρησης του εργολάβου είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει 44χρονο πριν από 3 χρόνια


Εμπλεκόμενος και σε απόπειρα δολοφονίας που είχε γίνει στη Μύκονο το 2020 είναι ο ένας εκ των δύο δραστών που διέπραξαν ληστεία σε επιχείρηση εργολάβου τον περασμένο Νοέμβριο στη Μύκονο και συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν ο επιχειρηματίας τους αναγνώρισε σε γνωστό εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 34χρονος αλλοδαπός ταυτοποιήθηκε ως δράστης απόπειρας ανθρωποκτονίας στη Μύκονο, το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2020. Τότε, ο κατηγορούμενος είχε επιτεθεί με σιδερένιο λοστό σε βάρος 44χρονου Έλληνα, την ώρα που αποβιβαζόταν από το αυτοκίνητό του, στην περιοχή Τουρλό. Ο 44χρονος έφερε τραύματα στο κεφάλι και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, προκειμένου να συσχετισθεί με την αρχική δικογραφία που είχε σχηματισθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου σε βάρος του 34χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η επεισοδιακή σύλληψη των δύο κακοποιών

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος και ο 24χρονος συνεργός του, συνελήφθησαν το πρωί της 25ης Ιουνίου 2023 στη Λεωφόρου Κηφισού, στα Πατήσια, ύστερα από καταδίωξη που ξεκίνησε από εμπορικό κέντρο στην Αθήνα, όπου τους είδε και τους αναγνώρισε ο εργολάβος που είχε πέσει θύμα τους.

Μάλιστα, οι κακοποιοί του έδειξαν τα όπλα που είχαν μαζί τους και έσπασαν την τζαμαρία για να διαφύγουν, ενώ ο υπάλληλος security τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να τους σταματήσει.

Όμως για κακή τους τύχη εκείνη την ώρα από το σημείο περνούσε μια διμοιρία των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στο εμπορικό κέντρο, κινητοποιήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στη σύλληψη τους ενός εκ των δύο Αλβανών, ενώ ο δεύτερος άρχισε να τρέχει. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξή του από αστυνομικούς μέχρι που ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στις Τρεις Γέφυρες στον Κηφισό.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!