Μονή Πετράκη: Ιερέας πέταξε καυστικό υγρό σε 7 μητροπολίτες – 11 τα θύματα της επίθεσης


Επίθεση με βιτριόλι ή κάποιο άλλο καυστικό υγρό δέχθηκαν αρχιερείς στη Μονή Πετράκη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

 Ένας ιερέας  φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον έξι αρχιερέων.

Oι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε την υπόθεση  του εν λόγω ιερέα

Ξαφνικά και κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης, ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Ο ιερέας συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής.

11 τα θύματα της επίθεσης

Αρχικά και οι επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν πιο σοβαρά τραύματα -κυρίως στα χέρια και το πρόσωπο- και διακομίζονται στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, πρόκειται για τους Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Γλυφάδας, Κασσανδρείας, Δρυινουπόλεως, Άρτης, Κηφισίας, Ζακύνθου. 

Σοβαρά εγκαύματα φέρει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, κ. Κύριλλος.

Οι τέσσερις από τους Μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο γραμματέας της Επιτροπής του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Πώς έγινε η επίθεση
Oι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε υπόθεση για έναν ιερέα και εξέταζαν την καθαίρεση του ιερέα για την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωττικών.

Ξαφνικά και κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης, ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει. Αστυνομικός φρουρός της Μονής Πετράκη προσπάθησε να τον συλλάβει αλλά τραυματίσθηκε  από το καυστικό υγρό.

Μια ομάδα ΔΙΑΣ που περνούσε από την περιοχή ενημερώθηκε από τον αστυνομικό και συνέλαβε τον ιερέα.

Ιερώνυμος: Πρωτόγνωρο και οδυνηρό

«Πρωτόγνωρο και οδυνηρό. Ευχαριστώ τον Υπουργό και τους συνεργάτες του που ενήργησαν ταχύτατα. Ο ιερέας δικαζόταν για πράξεις που δεν αρμόζουν στο λειτούργημά του. Είχε πάνω του βιτριόλι ή κάποιο υγρό και από απελπισία ή εκδίκηση το έριξε στους αρχιερείς. Είναι κάτι που μας προβληματίζει, είναι πολλά τα φαινόμενα βίας τον τελευταίο καιρό», είπε στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!