Μητσοτάκης: Τι είπε για την διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ – «Μερικές φορές η κανονικότητα είναι ευκαιρία για την χώρα»


«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι. «Δεν νομίζω ότι είχε πολλές άλλες επιλογές και νομίζω ότι από αυτήν την πλευρά προσφέρει στο κόμμα του ευκαιρία για μία ανασυγκρότηση. Αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την πετύχει και να μπορεί να υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα χωρίς μια ισχυρή προσωπικότητα, όπως αυτή του Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι κάτι το οποίο ο χρόνος θα το δείξει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν έχει προτίμηση μεταξύ των προσώπων που ακούγονται ως υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Προφανώς εγώ προσωπικά δεν έχω καμία προτίμηση. Η προτίμησή μου δεν είναι σε πρόσωπα. Η προτίμησή μου είναι στην άρθρωση ενός πιο τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική ευπρέπεια.

Με τον τρόπο δηλαδή με τον οποίον ανταλλάσσουμε επιχειρήματα. Και κάνουμε την πολιτική αντιπαράθεση.  Τα πρώτα δείγματα γραφής σε αυτό στην Βουλή, ήταν θα έλεγα θετικά. Ίσως μερικές φορές η κανονικότητα είναι ευκαιρία για την χώρα. Για κάποιους άλλους μπορεί να μην είναι. Αλλά μερικές φορές το να είναι τα πράγματα εντός εισαγωγικών «βαρετά». Είναι μάλλον ένδειξη προόδου και όχι οπισθοδρόμησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!