Μεγάλη Παρασκευή: Για έξι ώρες τα ανοικτά τα καταστήματα – Κλείνουν τα νεκροταφεία


Κλειστά θα είναι τα κοιμητήρια όλης της χώρας την Μεγάλη Παρασκευή, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, σύμφωνα μετα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της καθιερωμένη συνέντευξης Τύπου,  συμπληρώνοντας ότι αυτή η εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη της προσπάθειάς μας «είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα».

«Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις συγγενών και φίλων την ημέρα του Πάσχα. Το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε με τους συνανθρώπους μας στο σπίτι. Μη καταστρέψουμε σε λίγες ώρες ότι έχουμε καταφέρει».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι τα κοιμητήρια σε όλη την χώρα θα είναι κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ τα καταστήματα που προβλέπεται να είναι ανοικτά, θα είναι από τις απο τη 1 έως τις 7.

Στην καθημερινή ημερήσια ενημέρωση του Υπουργεόυ Υγείας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας , το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, ανακοίνωσε 25 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα σε 2.170.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε 101 καθώς καταγράφηκαν 2 νέοι θάνατοι.

Αναφερόμενος στις φυλακές, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως: «Τσιοδρας για φυλακές: μέτρα για τους κρατούμενους και το προσωπικό είναι σημαντικά

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες και αφορούν τη κορύφωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως: «Καταγράφεται σημαντική μείωση στον αριθμό κρουσμάτων».

Μιλώντας μετά τον λοιμωξιολόγο, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ΝίκοςΧαρδαλιάς ο οποίος τόνισε: «Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση. Μην αφησουμε την α νυπομονοησια να μας στερήσει ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε φίλους και συγγενείς την Κυριακή του Πάσχα. Φετος το Πάσχα είναι διαφορετικό. Θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι με την οικογένεια μας. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτα που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις τόσες εβδομάδες».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε σε μια ιδιαίτερη αναφορά για τα Κοιμητήρια.

«Να προσευχηθούμε για όλους αυτούς που δεν ειναι μαζί μας από το σπίτι. Τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και θα μείνουν κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή. Οσο δυσκολο και αν ακούγεται…» ανέφερε.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως την Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα τα οποία προβλέπεται να είναι ανοιχτά θα λειτουργήσουν 13.00-19.00.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!