Μάνα και γιος κατηγορούνται για τη δολοφονία του παππού


Ορίστηκε για τις 6 Μαΐου η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία 85χρονου, στη Ρόδο.

Για την υπόθεση, η οποία θα εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, κατηγορούνται μία 58χρονη, η κόρη του θύματος και ο 31χρονος εγγονός του.

Οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισή τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, τρείς φορές το μήνα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Η δολοφονική επίθεση έγινε στις 2 Νοεμβρίου του 2015, όταν οι δύο φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του 85χρονου, του προκάλεσαν τραύματα με τα χέρια τους και ένα κουζινομάχαιρο, ενώ στη συνέχεια τον έριξαν από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, προκαλώντας του κακώσεις στο κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιακή χώρα, καθώς και κατάγματα ώμου και μηρού.

Ο ηλικιωμένος κατέληξε στις 15 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις πράξεις που τους αποδίδονται, εκφράζοντας τη θλίψη και την οδύνη τους για την απώλεια του παππού, αλλά και της μετέπειτα απώλεια της συζύγου του, η οποία έπασχε από άνοια.

Επεσήμαναν ότι τόσο από την αρχική ιατροδικαστική έκθεση, όσο και από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 881/07-12-2015 ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής του ιατροδικαστού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Κοτρέτσου, προκύπτει αναφανδόν ότι ο θάνατος του 85χρονου και η πολυπλοκότητα των τραυματισμών του, οφείλονται στην πτώση του από ύψος και από τάση αυτοχειρίας, λόγω της διατάραξης εκ της οποίας έπασχε.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής «τα τραύματα που διαπιστώθηκαν εξωτερικώς στο θώρακα και στο επιγάστριο έχουν προκληθεί από νύσσον και τέμνον όργανο. Η συνολική εικόνα των ανωτέρω τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση – κατανομή) είναι ενδεικτική πρόκλησης από το ίδιο το άτομο στο πλαίσιο απόπειρας αυτοχειρίας».

Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες, οι οποίες, όπως λένε έχουν ούτως ή άλλως καταρριφθεί από την ιατροδικαστική έκθεση.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, συμπέραναν από την αξιολόγηση μαρτυρικών καταθέσεων και περαιτέρω στοιχεία που συνέλεξε η Σήμανση, μεταξύ των οποίων και δείγματα DNA ότι, προηγήθηκε πάλη εντός του διαμερίσματος του θύματος, καθώς και μετέπειτα προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος.

Από την έκθεση του ιατροδικαστή, στον αντίποδα, φαίνεται πως δεν υπήρξε πάλη ούτε από την εξέταση των κατηγορουμένων.

Πηγή: ant1news.gr

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!