Λαμία: Βραχιόλι κινδύνου για ευπαθείς ομάδες – Δείτε πως λειτουργεί


Εξαιρετικά χρήσιμο, ιδίως σε περιόδους έκτακτης ανάγκης σαν αυτή που διανύουμε, μπορεί να αποδειχτεί για μοναχικούς ανθρώπους ευπαθών ομάδων το ειδικό βραχιόλι που έκανε την εμφάνισή του στη Λαμία.

Οι συνάνθρωποί μας στη Λαμία – και όχι μόνο – θα μπορούν να καλούν ανά πάσα στιγμή σε βοήθεια και να αισθάνονται έτσι ασφαλείς.

Ωστόσο, στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ο Δήμος προχώρησε σε μια σημαντική παροχή προς μοναχικούς ηλικιωμένους δημότες του, τοποθετώντας δωρεάν τηλεφωνικό σύστημα προειδοποίησης εκτάκτου ανάγκης.

Το σύστημα, το οποίο ξεκίνησε να παραδίδεται την Παρασκευή (24.04.2020) στους ωφελούμενους, αποτελείται από βραχιολάκι και μενταγιόν με μεγάλο κόκκινο αδιάβροχο κουμπί έκτακτης ανάγκης.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και τηλεφωνική συσκευή, η οποία, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που αφορά είτε σε θέμα υγείας τους είτε σε θέμα ασφάλειας (σ.σ. διάρρηξη, απειλή… κ.α.) θα καλεί σε βοήθεια το άτομο που έχει επιλέξει ο ίδιος ο ηλικιωμένος και που θα τον βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.

Έτσι, οι δημότες που ζουν μόνοι τους στο Δήμο Λαμιέων θα μπορούν να νοιώθουν την ασφάλεια της άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις κινδύνου 24 ώρες το 24ωρο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα στήριξης των μοναχικών ατόμων Τρίτης Ηλικίας, που εφαρμόζει το πρόγραμμα “Βοήθεια Στο Σπίτι”, με στόχο να λειτουργήσει πιλοτικά για αρχή, και ακολούθως να καλύψει μεγαλύτερες ανάγκες.

www.newsit.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!