Κρήτη: Σκότωσε τον πατέρα του και πήγε για ύπνο – Στο σκαμνί ο πατροκτόνος


Μνήμες από τη φρικτή δολοφονία ενός πατέρα από τα χέρια του ίδιου του παιδιού του, που συγκλόνισε την Κρήτη τα προηγούμενα Χριστούγεννα, θα αναβιώσουν στις 19 Μαρτίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όταν θα καθίσει στο εδώλιο ο 35χρονος πατροκτόνος από τη Φορτέτσα Ηρακλείου, που έκοψε το νήμα της ζωής του 61χρονου πατέρα του Νίκου Σαλιάρη.

Η υπεράσπιση έκανε από την πρώτη στιγμή λόγο για «δυστύχημα μεταξύ δύο μεθυσμένων ανθρώπων» και υποστήριξε πως ο 35χρονος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον συνταξιούχο πατέρα του. Ηταν το βράδυ των Χριστουγέννων του 2017, όταν ο πατέρας, ο γιος του και ένας Αλβανός φίλος τους συναντήθηκαν στο σπίτι του 61χρονου για να διασκεδάσουν, πίνοντας και τρώγοντας. Οταν έφυγε ο φίλος τους, οι δύο άντρες άρχισαν να λογομαχούν και δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια. Πάνω στον καβγά, όμως, ο 34χρονος (τότε) άνδρας έσφιξε τα χέρια του στον λαιμό του πατέρα του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει ασφυξία. Αμέσως μετά, ο πατροκτόνος φέρεται ότι έβγαλε τα παπούτσια του και… κοιμήθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!

Το θύμα το βρήκε νεκρό, λίγη ώρα αργότερα, η αδελφή του, που κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, καθώς είχε ακούσει περίεργους θορύβους και πήγε να δει αν είχε συμβεί κάτι. Οταν άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος υπέστη σοκ, αφού αντίκρισε τον ανιψιό της μεθυσμένο και γυμνό από τη μέση και πάνω, και τον αδελφό της πεσμένο στο δάπεδο χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον πατροκτόνο.

Από ασφυξία

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος του 61χρονου οφειλόταν σε ασφυξία. Ο δράστης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το αλκοόλ τον έβγαλε εκτός εαυτού, αλλά «θυμήθηκε» ότι, όταν ήταν παιδί, έτρωγε ξύλο από τον πατέρα του! 

«Οταν πίνω δεν είμαι ο εαυτός μου, γίνομαι βίαιος, γίνομαι κάποιος άλλος…» ήταν τα λόγια του στους αστυνομικούς, μόλις ομολόγησε τη φρικτή πράξη του.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!