Κρήτη: Νεκρός 25χρονος μετά από μπαλοθιές – Χτύπησε καλώδιο υψηλή τάσης και τον τίναξε το ρεύμα


Άλλη μια τραγωδία γράφτηκε στην Κρήτη εξαιτίας του εθίμου των «μπαλοθιών», των πυροβολισμών δηλαδή στα γλέντια.
Πένθος στα Σφακιά
Σε βαρύ πένθος βυθίστηκαν τα Σφακιά αφού γλέντι αρραβώνα εξελίχθηκε σε τραγωδία.

O 25χρονος Νίκος γιόρταζε με συγγενείς και φίλους τον αρραβώνα κοντινού του προσώπου στο Φραγκοκάστελλο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς έφευγε από το γλέντι, έριξε μπαλοθιές στον αέρα. Μια σφαίρα πέτυχε καλώδιο υψηλής τάσης, ξέσπασε φωτιά και ο 25χρονος έτρεξε να την σβήσει.

«Έπαιξε δύο πυροβολισμούς, έτυχε τώρα να πάει μία σφαίρα στο καλώδιο της ΔΕΗ σε υψηλή τάση, έπεσε το καλώδιο κάτω, έπιασε ένα μπουκάλι νερό, το πέταξε για να σβήσει γιατί άναψε φωτιά και πάτησε το νερό με το καλώδιο»περιγράφει ο δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης.

Το δυστύχημα
Το κατεστραμμένο καλώδιο έπεσε σε νερά. Ο 25χρονος το πάτησε και χτυπήθηκε από το ρεύμα.

«Έπεσε το καλώδιο, ήταν τριφασική τάση του ρεύματος και κόπηκε το ρεύμα και όπως πήγε το παιδί γιατί έπιασε φωτιά από το καλώδιο  που είχε πέσει κάτω, πήγε το παιδί να το σβήσει αλλά το άγγιξε το καλώδιο στο πόδι και έπαθε ηλεκτροπληξία. Νέο παιδί 25χρονών και συνέβη αυτό», αναφέρει ξάδερφός του.

Ένα νέο παιδί με όνειρα, που όπως μεταφέρει το οικογενειακό του περιβάλλον είχε στα άμεσα σχέδιά του να παντρευτεί την αγαπημένη του.

«Ήταν παλικάρι. Είχε μόλις τελειώσει τις σπουδές του, στο Ρέθυμνο σπούδαζε. Είχε γυρίσει κάτω στο χωριό, ετοιμαζόταν να κάνει τη ζωή του και αυτός είχε κοπέλα, ήταν έτοιμος να παντρευτεί στην καλύτερη του ηλικία 25 χρόνων».

Οι γονείς, τα αδέλφια του και ένα ολόκληρο χωριό αποχαιρέτησαν το απόγευμα τον 25χρνο Νίκο που έφυγε τόσο αναπάντεχα από τη ζωή.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!