Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου – Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι


Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα οι ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου, καθώς κορυφώνεται η μεγαλύτερη έξοδος του καλοκαιριού.

Το 100% αγγίζει η πληρότητα σε πλοία και ΚΤΕΛ, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση επίσης, σε αεροδρόμια και εθνικές οδούς. Από το πρωί «βουλιάζει» το λιμάνι του Πειραιά, από όπου αναμένεται να αναχωρήσουν μόνο το τριήμερο αυτό, περισσότεροι από 100.000 επιβάτες.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 43 δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό και 22 για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 42 δρομολόγια για Κυκλάδες και Εύβοια. Από το Λαύριο αναμένονται 20 δρομολόγια για Κύθνο, Κέα, Σίκινο, Κίμωλο, Ίο, Νάξο, Φολέγανδρο και Σύρο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να είναι νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Για σήμερα Παρασκευή 12/08, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών, αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά 26.897 επιβάτες με προορισμούς τα νησιά των Κυκλάδων την Κρήτη τη Ρόδο και το βόρειο Αιγαίο.

Για αύριο Σάββατο 13/08 από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται για τους ίδιους προορισμούς να αναχωρήσουν 31.556 επιβάτες ενώ την Κυριακή 14/08 20.519 επιβάτες.

Σύμφωνα με στελέχη ταξιδιωτικών πρακτορείων, πέραν αυτών των προορισμών, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού υπολογίζονται ότι θα αναχωρήσουν άλλοι 25.000 επιβάτες.

Συνολικά μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αυτό το τριήμερο εκτιμάται ότι τα ταξιδέψουν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Αυξημένα είναι από σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας, που τίθενται σε ισχύ από το μεσημέρι. Έντονη θα ειναι η αστυνομική παρουσία στο οδικό δίκτυο, σε σταθμούς λιμάνια και αεροδρόμια.

Στον σχεδιασμό προβλέπεται η συγκρότηση συνεργείων της Τροχαίας, για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που ευθύνονται για σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Θα ισχύσει επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, σε τμήματα των εθνικών οδών, σε συγκεκριμενες ώρες.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!