Καβάλα-κορονοϊός: Εντατικοποίηση ελέγχων εφαρμογής των μέτρων υπό το φόβο αύξησης της διασποράς


Εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται ενάντια στην μετάδοση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων από την Καβάλα όπου βρέθηκε νωρίς το απόγευμα, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΣΔ) Βαγγέλης Μπίνης.

Οκ. Μπίνης συμμετείχε νωρίς το απόγευμα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας, στο πλαίσιο περιοδείας του σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας που παρουσιάζουν μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Στη διάρκεια σύσκεψης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών παραγόντων, εξετάστηκε ο καλύτερος συντονισμός όλων των φορέων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του, πριν τη σύσκεψη, ο διοικητής της ΕΑΔ σχολίασε ότι η παραβίαση των υγειονομικών μέτρων «συνιστά ιδιαίτερη κοινωνική απαξία και εμείς είμαστε η δεύτερη γραμμή άμυνας για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών».

«Δεν χαίρονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιβάλλουν πρόστιμα. Το τελευταίο καταφύγιο είναι τα μέτρα. Εμείς αξιοποιούμε τις συνέργειες και αξιολογούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων, ενώ προσανατολιζόμαστε και στη λήψη μέτρων μη οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά και σε στοχευμένους ελέγχους», ανέφερε ο κ. Μπίνης.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!