Ιταλία: Πλήρως εμβολιασμένο σχεδόν το 80% των πολιτών άνω των 12 ετών


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού επιτρόπου για την καταπολέμηση του κορονοϊού Φραντσέσκο Φιλιουόλο, το 15,5% των κατοίκων της Ιταλίας ηλικίας άνω των 12 ετών δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για 8.393.051 πολίτες. Παράλληλα, όμως, οι πλήρως εμβολιασμένοι αντιπροσωπεύουν το 79,8% των κατοίκων ηλικίας άνω των 12 ετών.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας υπογραμμίζουν ότι περισσότερες προσπάθειες θα πρέπει να καταβληθούν με στόχο να πεισθούν οι 2.987.859 πολίτες άνω των 50 ετών που ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σήμερα τα κρούσματα Covid-19 είναι 3.023 και 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, στις ΜΕΘ όλης της χώρας, στο 4,8% των κλινών νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 5,1%.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα δεν οφείλονται μόνον στα εμβόλια, αλλά και στη χρήσης μάσκας, όπως και στην τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας Τζάνι Ρέτσα.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, τέλος, με σημερινό μήνυμά του στη διεθνή σύνοδο επιχειρηματιών «B20», θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας: «Έως τώρα χορηγήθηκαν πάνω από 6 δισεκατομμύρια εμβόλια σε όλο τον κόσμο. Οι κοινές μας προσπάθειες μας βοήθησαν να κρατήσουμε υπό έλεγχο την πανδημία σε πολλές χώρες και να μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι το τέλος της μπορεί να είναι, επιτέλους, ορατό», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!