Ιράν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς. Πυροβολούν στο ψαχνό οι δυνάμεις ασφαλείας


Δέκατη μέρα των διαδηλώσεων στο Ιράν και ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών συνεχώς ανεβαίνει.
Το θεοκρατικό καθεστώς σκληραίνει την στάση του απέναντι στους διαδηλωτές και η αστυνομία έχει γίνει ακόμη πιο βάρβαρη και πυροβολεί στο ψαχνό.

Το μοιρολόι μιας νεαρής γυναίκας ραγίζει καρδιές. Θρηνεί τον αδερφό της που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δυνάμεων καταστολής του Ιράν.

Οι συγγενείς προσπαθούν να την παρηγορήσουν την ώρα που κόβει τα μαλλιά της και αφήνει τις τούφες πάνω στο φέρετρο.

Ο 22χρονος Τζαβάντ Χεϊνταρί δολοφονήθηκε επειδή βγήκε στους δρόμους για να στηρίξει τον αγώνα των γυναικών του Ιράν που διαμαρτύρονται για τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία Ηθών.

Άγρια καταστολή
Οι μουλάδες και η δικαστική εξουσία δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να σκληρύνουν την στάση τους απέναντι στους διαδηλωτές που τους χαρακτηρίζουν εχθρούς του έθνους και όργανα ξένων δυνάμεων.

Μετά από δέκα ημέρες διαδηλώσεων, οι επίσημες πηγές αναφέρουν πως οι νεκροί είναι 41, όμως ανεξάρτητοι οργανισμοί και ακτιβιστές πενταπλασιάζουν αυτόν τον αριθμό.

Νεκρή ακτιβίστρια
Η 20χρονη Χαντίς Νατζάφι μπήκε σε διαδήλωση χωρίς μαντίλα και η αυτοαποκαλούμενη αστυνομία σεμνότητας την σκότωσε με έξι σφαίρες στην πόλη Καράζ, κοντά στην Τεχεράνη.

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των μουλάδων, οι αστυνομικοί δείχνουν τη βάρβαρη στάση τους.

Ξυλοκοπούν τις γυναίκες που διαδηλώνουν και πετούν μία από αυτές στο κράσπεδο του πεζοδρομίου.

Οι αντιδράσεις για την σκληρότητα των μουλάδων απέναντι στις γυναίκες γιγαντώνονται και στο Λονδίνο, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ιράν και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε «θάνατος στην ισλαμική δημοκρατία του Ιράν» και κρατούσε τη σημαία του Ιράν, πριν από την επανάσταση του 1979.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!