Ιαπωνία: Νεοσύλλεκτος πυροβόλησε 3 στρατιώτες σε πεδίο βολής – Δυο νεκροί


Η αστυνομία συνέλαβε έναν νεοσύλλεκτο, μέλος της Δύναμης Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας, αφού φέρεται να πυροβόλησε με τουφέκι, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες και τραυματίζοντας έναν άλλο σε πεδίο βολής της Δύναμης Αυτοάμυνας στην πόλη Γκίφου.

«Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος δύο στρατιωτών», ανέφερε ο στρατός ξηράς σε λακωνικό ανακοινωθέν του, ενώ νωρίτερα έκανε λόγο για έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Ο δράστης της επίθεσης, είναι ένας 18χρονος νεοσύλλεκτος σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 18χρονος ομολόγησε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι πυροβόλησε τα θύματα, ανέφεραν οι ανακριτές.

Το GSDF ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9 το πρωί κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής άσκησης με πραγματικά πυρά για αρχάρια μέλη του GSDF.

Τα δύο θύματα είναι ένας άνδρας γύρω στα 50 και ένας περίπου 20 ετών. Ο τραυματίας είναι επίσης 20 ετών. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν από την περιοχή σε νοσοκομείο μετά τον πυροβολισμό. Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Χιροκάζου Ματσούνο επιβεβαίωσε σε μια πρωινή συνέντευξη Τύπου ότι ο ύποπτος που πυροβόλησε έχει τεθεί υπό κράτηση, αλλά είπε ότι θα αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!