Θρίλερ στο Βερολίνο: Νεκρός Ρώσος διπλωμάτης μπροστά από την πρεσβεία της χώρας του


Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο, όπου ένας Ρώσος διπλωμάτης στη Γερμανία εντοπίστηκε νεκρός μπροστά από την πρεσβεία της χώρας του. Ο 35χρονος διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας, νωρίς το πρωί της 19ης Οκτωβρίου. Ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή πολλές ημέρες μετά, μέσα από δημοσίευμα του Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, οι συνθήκες θανάτου του 35χρονου διπλωμάτη παραμένουν αδιευκρίνιστες. Σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε ότι το υπουργείο έχει ενημερωθεί για το συμβάν, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει άλλες λεπτομέρειες για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας.

Βερολίνο: Έπεσε από το παράθυρο του υψηλότερου ορόφου της πρεσβείας;
Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο άνδρας φαίνεται να έπεσε από το παράθυρο του ψηλότερου ορόφου της πρεσβείας της Ρωσίας, που βρίσκεται στη συνοικία Μίτε του Βερολίνου. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας επεσήμαναν ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, όπως και τα αίτια του θανάτου του 35χρονου, δεν έχουν διευκρινιστεί. Το πτώμα του διπλωμάτη, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, έχει μεταφερθεί στη Ρωσία. Η ρωσική πρεσβεία δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο των Ρώσων διπλωματών, ο 35χρονος διαπιστεύτηκε το καλοκαίρι του 2019 ως δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας. Όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας, ο διπλωμάτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), σύμφωνα με το Der Spiegel.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!