Η οικογένεια του 23χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του καταγγέλει ότι δεχόταν bullying στον στρατό


Μου εκμυστηρεύτηκε κάποια πράγματα που έχουν συνέβη στον στρατό. Κάποια πράγματα όπως, του βάζανε στάχτη στο νερό του, ήταν σε ένα γραφείο και κοιτούσε κάμερες και άκουγε από τη διπλανή πόρτα επειδή είχε ανεβάσει μία φωτογραφία στο Instagram με ένα όπλο και ένα τανκς, να τον απειλούν πως θα περάσει Στρατοδικείο και θα φέρουνε στρατονόμο. Μου έλεγε θυμάμαι εμπειρίες. Ένας που ήτανε στέλεχος μέσα στον στρατό, που του έτρωγε τις σοκολάτες, του άνοιγε τα ντουλάπια και πήγαινε και τον απειλούσε… Πάρα πολλά πράγματα.

Αυτό το χαμογελαστό αγόρι, ο 23χρονος Κυριάκος, επέλεξε το μεσημέρι του Σαββάτου να βάλει τέλος στη ζωή και τα όνειρά του, οδηγώντας το αυτοκίνητό του στο κενό…

Η οικογένειά του, συντετριμμένη, υποστηρίζει ότι το παιδί δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ψυχολογική πίεση και τον εκφοβισμό που δεχόταν στο στρατό. Ο μικρότερός του αδελφός περιγράφει αποκλειστικά στο livenews, τα όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Κυριάκος…

Ο αδελφός του ισχυρίζεται ότι η συμπεριφορά του Κυριάκου είχε αλλάξει δραματικά και παρά τις προσπάθειες της οικογένειας να τον βοηθήσουν, εκείνος κλεινόταν ολοένα και περισσότερο στον εαυτό του.

«Με τον Κυριάκο μιλούσαμε αρκετά, κάναμε πάρα πολλά ταξίδια, ειδικά τις τελευταίες μέρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να του δώσω ώθηση να καταλάβω τι έχει γίνει. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πάει πίσω στον στρατό, γιατί δεν περνούσε καλά στον στρατό. Οι φαντάροι δεν του συμπεριφέρθηκαν καθόλου καλά. Εμείς σαν οικογένεια του δώσαμε χίλιες επιλογές, χίλιες λύσεις, αλλά πραγματικά ο πανικός του, η στεναχώρια του, όλα του τα προβλήματα του στρατού… Δεν μπορούσε να δει τις επιλογές.»

Πάνω στην στροφή, σε αυτό εδώ το σημείο, στον Αγ. Κωνσταντίνο, στον κεντρικό δρόμο Αργοστολίου – Ληξουρίου, ο νεαρός άνδρας έφυγε στο γκρεμό, κι ύστερα το όχημά του κατέληξε στη θάλασσα.

«Το Σάββατο κοιμόμασταν, ήρθε στο δωμάτιό μας, μπαινόβγαινε, ήταν λιγομίλητος, ήτανε σκεπτικός, ήτανε συγκρατημένος. Τρώει, του είπα να πάει να πάρει την κοπέλα του, πέρασε από το σπίτι της κοπέλας του και μετά έπεσε από τον γκρεμό.»

Ο πατέρας του, με όσο κουράγιο του έχει απομείνει, αναφέρεται σε καψόνια που πέρναγε το παιδί του στο στρατό.

«Δυστυχώς το παιδί έφυγε, γιατί του ασκήθηκε πολλή πίεση μέσα στον στρατό. Άρχισαν ένα bullying, έμαθα εκ των υστέρων ότι του κάνανε πολλά καψόνια, γενικά του ασκούσανε ψυχολογική βία. Ήτανε ένα αδύνατο παλικάρι που δεν μπορούσες να τα βάλεις μαζί του, μόνο με ψυχολογική βία μπορούσες να τον καταφέρεις.»

Στην κηδεία του 23χρονου φαντάρου, ο πόνος ήταν βουβός… Το αγόρι που λάτρευε τα ταξίδια, που σπούδαζε, που διασκέδαζε με τους φίλους του, που έδειχνε να είναι ευτυχισμένος, πλέον, δεν υπάρχει πια.

«Ένας τελείως διαφορετικό άτομο. Ο στρατός τον άλλαξε με τον χειρότερο τρόπο. Κανένας δε θα δει τον Κυριάκο πριν τον στρατό έτσι και μετά τον στρατό. Θυμάμαι το χαμόγελό του, θυμάμαι την ευγένειά του, θυμάμαι ότι ήτανε το πιο αγαθό άτομο. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ποτέ δεν είχε σκεφτεί με πονηριά. Πάντα ευγενικός, πάντα κοινωνικός.»

Σύμφωνα με τον πατέρα του 23χρονου, θα πρέπει να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες και να αποδοθούν.

mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!