Εύβοια: Κρίσιμες ώρες για τον 24χρονο που βούτηξε για τον σταυρό και τραυματίστηκε


Κρίσιμο είναι επόμενο 48ωρο για τον 24χρονο που υπέστη σοβαρό κάταγμα στον αυχένα, όταν βούτηξε στην παραλία της Αμαρύνθου, στην Εύβοια, για να πιάσει τον σταυρό, ανήμερα των Θεοφανείων. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεαρός νοσηλεύεται στο ΚΑΤ και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση του. Μέσα στο επόμενο 48ωρο, αναμένεται να αποφασίσουν αν θα τον εγχειρίσουν. 

Όλα άρχισαν όταν ο 24χρονος μαζί με την μητέρα του και τον πατέρα του, αλλά και δύο φίλους τους έφτασαν από τη Δροσιά της Εύβοιας, όπου διαμένουν, στην Αμάρυνθο. Εκεί, όπως αναφέρουν στο newsit.gr δημοτικές και λιμενικές αρχές, ο 24χρονος μαζί με τον πατέρα του και άλλα δύο άτομα αποφάσισαν να κάνουν μια αυτοσχέδια αναπαράσταση του αγιασμού των υδάτων στη θάλασσα. Έτσι έριξαν ένα σταυρό και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να πέσουν στη θάλασσα.

Ο πατέρας του 24χρονου μαζί με τα άλλα δύο άτομα κατέβηκαν από το δρόμο στην παραλία, μέσω σκαλιών, σε αντίθεση με το γιο του που βούτηξε με το κεφάλι από ύψος περίπου 2,5 μέτρων στη θάλασσα. Ο νεαρός, όμως, πέφτοντας στο νερό που είχε μικρό βάθος χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και στον αυχένα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο ΕΚΑΒ και στις λιμενικές αρχές.

Γρήγορα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, που μετέφερε τον 24χρονο στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του αποφασίστηκε η διακομιδή του στο ΚΑΤ της Αθήνας. Οι γονείς του, που βρίσκονταν μαζί του, εξαιτίας του σοκ που είχαν υποστεί, δεν μπόρεσαν να πουν πολλά στις λιμενικές αρχές για τις ακριβείς αιτίες του ατυχήματος.

«Ήταν πέντε άτομα τα οποία προσπάθησαν να κάνουν μεταξύ τους μια αναπαράσταση με τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα για να γιορτάσουν την ημέρα των Θεοφανίων. Δεν υπήρξε κάποιος ιερέας εκεί. Δεν είναι κάτοικοι του δήμου μας, καθώς μένουν στη Δροσιά της Εύβοιας», λέει στο newsit.gr, ο δήμαρχος της Ερέτριας, Γιάννης Δημητρόπουλος, και συνεχίζοντας προσθέτει: «Ο 24χρονος προσπαθώντας να μπει στη θάλασσα χτύπησε. Αμέσως στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος και κλήθηκε το ΕΚΑΒ, που μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Πρόκειται για ένα δυσάρεστο και λυπηρό περιστατικό το οποίο ελπίζω να έχει αίσιο τέλος».

https://www.newsit.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!