Ευρωπαϊκή Ένωση: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι είναι οι μόνες που έχουν συμφέρον από τον πόλεμο στην Ουκρανία


Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι είναι η μόνη χώρα που έχει συμφέρον από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Με τον βαρύ χειμώνα να έχει ήδη φτάσει στην Ουκρανία και τους Ρώσους να βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές, το ΝΑΤΟ καλεί τα κράτη μέλη να ενισχύσουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.

O ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάνει λόγο για «τρομακτικό ξεκίνημα του χειμώνα» για την Ουκρανία και ζητά από τα κράτη να στείλουν στην Ουκρανία καύσιμα, ιατρικές προμήθειες, χειμερινό εξοπλισμό, γεννήτριες και κιτ επισκευής ηλεκτρικού δικτύου.

Από την πλευρά της η Κομισιόν ζητά από τα κράτη να προετοιμαστούν για νέες προσφυγικές ροές το χειμώνα σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Η συνάντηση του ΝΑΤΟ  θα γίνει στον απόηχο δημοσιευμάτων στις Βρυξέλλες που αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι είναι οι μόνοι που έχουν κέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το Politico επικαλείται ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο να λέει ότι η χώρα που ωφελείται περισσότερο από αυτόν τον πόλεμο είναι οι ΗΠΑ επειδή πουλάνε περισσότερο φυσικό αέριο και σε υψηλότερες τιμές και επειδή πουλάνε περισσότερα όπλα.

Οι Αμερικανοί απάντησαν «Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη προκαλείται από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και τον ενεργειακό πόλεμο του Πούτιν κατά της Ευρώπης, τελεία».

Επίσης, σε άλλο δημοσίευμα το Euractiv αναφέρει ότι παραδοσιακά μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα έχουν ενοχληθεί από την στάση κάποιων ανατολικοευρωπαίων που τεντώνουν το σχοινί στις σχέσεις Δύσης – Ρωσίας.

Μάλιστα αναφέρει ότι χάρη στην μετριοπαθή στάση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσία συμφώνησαν να είναι προσεκτικοί ειδικά στη Μαύρη Θάλασσα για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Το εν λόγω δημοσίευμα προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στη Μόσχα με το ρωσικό ΥΠΑΜ να διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία ή γενικά επικοινωνία μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

πηγή: MEGA TV

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!