Εκλογές Τουρκία: Στην Άγκυρα ο Ερντογάν – Ετοιμάζουν το μπαλκόνι όπου θα εκφωνήσει τον νικητήριο λόγο


Tο αρχηγείο του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη έχει αρχίσει να γεμίζει με κόσμο, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Τουρκία. Οι ψηφοφόροι του κρατούν σημαίες και κομποσκοίνια, αφού το μουσουλμανικό αίσθημα είναι πολύ έντονο. Μάλιστα, σε αυτό το κτίριο, βρίσκεται και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 Σχετικά με την αιφνίδια και απροσδόκητη μετάβαση του Τούρκου προέδρου στην Άγκυρα, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει κάποιες αποκλειστικές πληροφορίες. Στην Άγκυρα, ήδη από τις 16:30 έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν το μπαλκόνι, από το οποίο πρόκειται ο Ερντογάν να βγάλει τον προεδρικό του λόγο.

Η καταμέτρηση των ψήφων προχωράει πολύ γρήγορα – άλλωστε ήταν γνωστό ότι το 30% θα καταμετρούνταν αστραπιαία – γεγονός που δείχνει ενδεχομένως ότι ο Ερντογάν ενισχύεται, σε αντίθεση με τα προγνωστικά των προηγούμενων ημερών.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα, στην Κωνσταντινούπολη επικρατεί η άποψη ότι θα υπάρξουν διαρροές πολύ νωρίτερα από τις 21:00.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!