Εθνική Ελλάδας: Να κρατήσει τα θετικά από την κόντρα με την υπερομάδα των Γάλλων


Η Ελλάδα γνώρισε την πρώτη ήττα στον 2ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024 αλλά έδειξε χαρακτήρα και πρέπει να συνεχίσει.

Τα θετικά μιας ήττας

Ασφαλώς και η ήττα δεν μπορεί να είναι θετικό αποτέλεσμα, όμως αυτό που πρέπει να συνυπολογιστεί είναι ο αντίπαλος που έχεις απέναντι σου. Και είναι κοινά αποδεκτό, ότι αυτή Γαλλία δεν παίζεται! Η Ελλάδα έκανε όλα όσα μπορούσε στο « Stade de France», αλλά πλήρωσε τα μετρημένα λάθη που έκανε στην άμυνα της.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ περιόρισε στον βαθμό του δυνατού τον Μπαπέ και τους υπόλοιπους σταρ των Γάλλων, έκλεισε με μεγάλη επιτυχία τους χώρους και δεν επέτρεψε στους «τρικολόρ» να στήσουν πάρτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το γεγονός ότι η γαλανόλευκη έμεινε ζωντανή στο Παρίσι ως το φινάλε είναι σημαντικό, σε ένα γήπεδο όπου η Ολλανδία που έχουμε ανταγωνίστρια για την 2η θέση, δέχτηκε τρία γκολ σε 20 λεπτά! Μιλάμε άλλωστε για την ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2018 και έχασε στον τελικό του Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβριο από την Αργεντινή του Μέσι.

Στα πολύ θετικά της βραδιάς ήταν και το χρονικό διάστημα στο φινάλε όπου η Εθνική ομάδα έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μαυροπάνου. Κι όμως η απόδοση της δεν αλλοιώθηκε.

Επιστροφή τον Σεπτέμβριο

Πλέον η Εθνική Ελλάδας οδηγείται σε διακοπή από τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις και θα επιστρέψει στα παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2024 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εκεί, θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ στην Αθήνα και την Ολλανδία εκτός έδρας, στον ίσως πιο σημαντικό αγώνα του ομίλου.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!