Δολοφονία Νέας Αλικαρνασσού: Ζητά τους γονείς του ο τετράχρονος Ιωάννης – Δούκας


Να δει την μητέρα του και τον πατέρα ζητά ο μικρός Ιωάννης – Δούκας, τραγική φιγούρα της δολοφονία της Αλικαρνασσού. Το τετράχρονο παιδί μένει χωρίς μητέρα και έναν πατέρα συζυγοκτόνο στη φυλακή. Προς το παρόν ο γιος του τραγικού ζευγαριού φιλοξενείται από την οικογένεια του 54χρονου δράστη. Επίσης, παρακολουθείται από ειδικούς επιστήμονες.

Το μικρό παιδί που μένει πίσω χωρίς μητέρα και με έναν πατέρα να βρίσκεται ήδη στη φυλακή, είναι η πιο τραγική φιγούρα στην υπόθεση δολοφονίας της άτυχης 33χρονος Αδαμαντίας Αντύπα στη Νέα Αλικαρνασσό, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (22.12.2019).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr , ο τετράχρονος Ιωάννης – Δούκας μένει προσωρινά στο σπίτι της αδελφής του 54χρονου Λ.Κ. που προφυλακίστηκε για το φόνο της συζύγου του.

 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι παιδί ζητά να δει τους γονείς του, ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με την ανατροφή του και ποιος θα την αναλάβει.

 

Να σημειωθεί ότι παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους και ειδική ομάδα παιδαγωγών.

 

Δολοφονία στην Νέα Αλικαρνασσό: “Από τις κλωτσιές το παιδί γεννήθηκε με αναπηρία”

Σοκάρουν τα όσα περιγράφει ο αστυνομικός πατέρας της δολοφονημένης Αδαμαντίας Αντύπα, Ιωάννης Αντύπας, ο οποίος κατηγόρησε τον 54χρονο συζυγοκτόνο από την Νέα Αλικαρνασσό, πως κακοποιούσε την 33χρονη.

 

“Και τότε που ήταν έγκυος την χτυπούσε. Ακόμη και στην κοιλιά” είπε, μετά την κηδεία της νεαρής μητέρας, που τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (24.12.2019) στην γενέτειρά της, την Πάτρα.

 

Όλο αυτό το μαρτύριο ήταν και ένας από τους λόγους που πριν από περίπου δύο χρόνια, η Αδαμαντία είχε φύγει από το σπίτι τους στην Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης και είχε πάει στους γονείς της στην Αχαΐα. Ωστόσο, φαίνεται πως τα βρήκε με τον σύζυγό της κι επέστρεψε στην Κρήτη.

 

Πάντως και οι μαρτυρίες των γειτόνων του ζευγαριού συγκλονίζουν, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο 54χρονος δε δίσταζε να χτυπάει τη γυναίκα του μέχρι και στο δρόμο!

Πάτρα: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία της 33χρονης Αδαμαντίας

Μαύρα τα φετινά Χριστούγεννα για την οικογένεια Αντύπα. Στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (24.12.2019), οικογένεια συγγενείς και φίλοι την αποχαιρέτησαν για πάντα από τον ναό της “Αλεξιώτισσας” στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την αδικοχαμένη μητέρα. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην εκκλησία για το τελευταίο αντίο. Συγκλονιστικός ο πατέρας, η μάνα, οι τρεις αδελφές, αλλά και ο μόλις τετράχρονος Ιωάννης – Δούκας.

 

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 54χρονος συζυγοκτόνος της Νέας Αλικαρνασσού

Νέα Αλικαρνασσός: Θρήνος και οργή για την 33χρονη Αδαμαντία!

Όμορφη σύζυγος και μητέρα ήταν η 33χρονη Αδαμαντία Αντύπα, που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του κατά 21 χρόνια μεγαλύτερου συζύγου της, στο σπίτι της οικογένειας, στην Αλικαρνασσό, τα ξημερώματα της Κυριακής (22.12.2019).

 

Η άτυχη γυναίκα, με καταγωγή από την Πάτρα ήταν κόρη αστυνομικού και με μητέρα που διατηρεί εμπορικό κατάστημα, ζούσε με τον άνδρα της και το τεσσάρων ετών αγοράκι τους στην Κρήτη.

 

Ο 54χρονος πυροβόλησε με δύο σφαίρες τη σύζυγό του. Στη συνέχεια, τηλεφώνησε στον ξάδελφό του και του άφησε το παιδί του, λίγο πριν παραδοθεί στην αστυνομία.

 

Το ζευγάρι διασκέδαζε σε ταβέρνα με φίλους. Επιστρέφοντας, όμως στο σπίτι, ξεκίνησε ένας καυγάς που είχε τραγική κατάληξη. Μαρτυρίες γειτόνων λένε ότι ήταν συχνές και ομηρικές οι διαμάχες του ζευγαριού και πως όλα δείχνουν ότι η ζήλια όπλισε το χέρι του δράστη.

 

Μάλιστα, επειδή θεωρούσε ότι η 33χρονη είχε εξωσυζυγική σχέση, είχε τοποθετήσει συσκευές παρακολούθησης, κοριούς και κάμερες, τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητό τους.

 

Στη φυλακή ο συζυγοκτόνος

Την ώρα που στην Πάτρα γινόταν η κηδεία της Αδαμαντίας Αντύπα, ο 54χρονος σύζυγός της και δράστης κρινόταν προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηρακλείου.

 

Στην απολογία του, δήλωσε συντετριμμένος και μετανιωμένος για ό,τι έπραξε, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους, η οποία χαρακτήρισε αναμενόμενη την προφυλάκισή του και πρόσθεσε:

 

“Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσε το γεγονός ότι υπάρχει απαξία στην πράξη, ανεξαρτήτως του ότι υπάρχουν πραγματικοί ισχυρισμοί, οι οποίοι νομίζω πως έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και λαμβάνονται υπόψιν ιδιαιτέρως σε επόμενο στάδιο ή κατά την ακροαματική διαδικασία”.

 

Η συνήγορος του 54χρονου συζυγοκτόνου, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ανέφερε το κύριο μέλημα στο εξής είναι το παιδί του τραγικού ζευγαριού και η λήψη μέτρων προστασίας του προς όλες τις κατευθύνσεις και από όλες τις απόψεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Λ.Κ. είχε ασκηθεί δίωξη για “ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση…”.

 ekriti.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!