Διοικητής του Λιμένα Μυτιλήνης: Δεν παρασυρόμαστε από τις προκλήσεις των Τούρκων


Αποστολή στη Μυτιλήνη, Χρήστος Παναγόπουλος: Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πληρώματα αντιμετωπίζουν την προκλητική και επικίνδυνη στάση των Τούρκων, δηλώνει ο Κωνσταντίνος Φλουρής, Διοικητής του Λιμένα Μυτιλήνης, σχολιάζοντας το περιστατικό με την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή στο Αιγαίο. 

 

Όπως σημειώνει: «Έχουν δοθεί σαφείς εντολές να μην παρασύρονται από αυτή τη στάση και να λειτουργούν πάντα με βάση την ασφάλεια ναυσιπλοΐας στη θάλασσα, διαφυλάττοντας όμως τα σύνορά μας με ζήλο και αυταπάρνηση».

 

Ο διοικητής τονίζει πως το προσωπικό έχει άρτια εκπαίδευση και πειθαρχία και πως το ηθικό των Λιμενικών είναι ακμαίο.

 

«Δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους ενέργειες», καταλήγει.

 

Στα πλάνα που είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας την Παρασκευή, φαίνονται οι επικίνδυνοι ελιγμοί και η διαδρομή του τουρκικού σκάφους, το οποίο παρενοχλεί το ελληνικό, ανοιχτά του νησιού. 

Δεκάδες άτομα κατηγορούνται για παρεμπόδιση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως δεκάδες άτομα στη Μυτιλήνη κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνίας και παράνομη κατάληψη.

 

Ειδικότερα, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων, για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης τμημάτων οδικού δικτύου στη Μυτιλήνη.

 

Από αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή των προαναφερόμενων ατόμων σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά το διήμερο 1-2 Μαρτίου και αφορούν στην παρεμπόδιση μεταφοράς νεοεισερχόμενων αλλοδαπών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, μέσω της αυθαίρετης τοποθέτησης σε οδόστρωμα, τόσο ιδιωτικών οχημάτων, όσο και βαρέως τύπου υπηρεσιακών οχημάτων οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους

Παράλληλα, στην πλατεία Σαπφούς φορείς και κάτοικοι που είναι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

 

Τα αιτήματά τουυς είναι να σταματήσουν οι βιαιοπραγίες σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών αλλά και οι επιθέσεις τόσο εναντίον μελών ΜΚΟ όσο και κατά δημοσιογράφων, με αφορμή τα όσα είχαν συμβεί την περασμένη εβδομάδα στο νησί.

 

Εν αναμονή εντολών το αρματαγωγό «Ρόδος»

Την ίδια ώρα, εν αναμονή εντολών βρίσκεται πλέον το αρματαγωγό «Ρόδος», που έφτασε στη Μυτιλήνη για να παραλάβει τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει στο νησί.

 

Πηγές του λιμενικού έλεγαν στον απεσταλμένο του CNN Greece στη Μυτιλήνη, Χρήστο Παναγόπουλο, πως ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα αποπλεύσει το αρματαγωγό και προς τα πού θα κατευθυνθεί.

 

Αρχικά πληροφορίες ανέφεραν πως το «Ρόδος» θα αναχωρούσε το βράδυ της Παρασκευής στις 21:00, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβιβαστεί στο αρματαγωγό 413 από τους 508 νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού.

 

Το «Ρόδος» μπορεί να μεταφέρει περί τα 500 άτομα.

www.cnn.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!