Δίκη Χρυσής Αυγής: Άκρως προκλητικός ο Ηλίας Κασιδιάρης. Χαμογελούσε ειρωνικά


Μπροστά στους οπαδούς του χαμογελαστός και απέναντι από τη Μάγδα Φύσσα και τα άτομα που την συνόδευαν με το γνωστό ερειστικό του ύφος.
Δυο χρόνια μετά την καταδίκη του, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο Ηλίας Κασιδιάρης επανεμφανίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και έδειξε πως ελάχιστα έχουν αλλάξει από τη μέρα που μπήκε στη φυλακή.

Οι στιγμές έντασης, τα νοήματα στους οπαδούς του και στη συνέχεια το ξέσπασμα από τη Μάγδα Φύσσα, ήρθαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις συζητήσεις τόσο για τη Χρυσή Αυγή όσο και για τον υπαρχηγό της, που μεταξύ άλλων είχε αναλάβει την εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης.

Λίγο μετά την είσοδό της, στη δικαστική αίθουσα, η Μάγδα Φύσσα έβλεπε αυτές τις εικόνες. Τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Γιάννη Λαγό να μπαίνουν χαμογελαστοί και να αποθεώνονται από περίπου 30 υποστηρικτές τους. Όταν κάποια στιγμή πάνω στην ένταση ένα μπουκάλι εκσφενδονίστηκε προς την πλευρά της, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ξέσπασε στους αστυνομικούς.

Το ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα
«Τι αστυνομία είστε ρε; Μαζέψτε τους, τους φασίστες. Δεν ντρέπεστε λίγο;», φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Η δίκη διακόπηκε γρήγορα με τους δικηγόρους των άλλοτε βουλευτών της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως οι πελάτες τους, ήταν και είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Οι μνήμες όμως είναι ακόμα νωπές.

Μπροστά στους ψηφοφόρους του με μαύρο γυαλί, σε κλειστές συγκεντρώσεις πάντα στα δεξιά του αρχηγού του, μέσα στη βουλή με κοστούμι και πίσω από τις κάμερες άλλες φορές με φόρμα, άλλες ημίγυμνος για να φαίνονται τα τατουάζ και άλλες με στολή παραλλαγής για να εκτελεί τα καθήκοντα που του είχε αναθέσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης έγινε γρήγορα το νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής με την παρουσία του σε επεισοδιακές συγκεντρώσεις να καταγράφεται κατ’ επανάληψη. Όσο και αν τον συμβούλευαν για το αντίθετο, του ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τη ροπή του προς τη βία…

Πότε με κλωτσιές, πότε χτυπώντας με τα χέρια κι άλλοτε φτύνοντας, έδειχνε το πραγματικό του πρόσωπο ακόμη και μπροστά στις κάμερες. Η λατρεία του για τα όπλα και το ναζισμό αποτυπωνόταν μέσα από φωτογραφίες, από βίντεο όπως αυτό που πυροβολεί πινακίδα, αλλά και μέσα από κείμενα στα οποία έγραφε ύμνους για τον
Χίτλερ.

Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν όπως ευελπιστούσε. Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή κρίθηκε εγκληματική οργάνωση και ο ίδιος καταδικάστηκε ως διευθυντικό της στέλεχος. Με τον Ηλία Κασιδιάρη να παραμένει αμετανόητος και το πρωί να υπενθυμίζει ένα μέρος μόνο από την πτυχή της δράσης του.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!