Δίκη Τοπαλούδη: Στις 5 Μαΐου η απολογία των κατηγορούμενων -Τι ισχυρίζεται η οικογένεια του 25χρονου


 Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές στη διαδικασία, οι δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο θα απολογηθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών την Πέμπτη 5 Μαΐου.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, καθώς οι κατηγορούμενοι έχουν καταθέσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που τους είχε καταδικάσει σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη έκαστος.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων, με τελευταία αυτή του πατέρα του 25χρονου. Ο πατέρας του κατηγορούμενου υποστήριξε πως ο γιος του δεν συμμετείχε ούτε στον βιασμό, αλλά ούτε και στην δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, και πως εκείνος ήταν απλώς ο οδηγός του οχήματος.

 «Ήταν ζωηρό παιδί, δεν φορούσε κράνος με το μηχανάκι αλλά ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν τα ναρκωτικά, για τις παρέες του ήμασταν σε κόντρα δεν μου άρεσαν», κατέθεσε ο πατέρας του 25χρονου σκιαγραφώντας το προφίλ του γιου του, με τον δικηγόρο της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξη Κούγια, να επισημαίνει την αντίφαση ότι ενώ πρωτόδικα ο μάρτυρας δήλωνε άγνοια σχετικά με το αν ο γιος του ήταν χρήστης ναρκωτικών, σήμερα υποστήριξε ότι ανησυχούσε για αυτό.

Πρόεδρος: Την επόμενη μέρα δεν βάλατε τα στοιχεία κάτω;

Μάρτυρας: Δεν κατάλαβα κάτι.

Πρόεδρος: Μετά από εκείνη τη μέρα δεν το καταλάβατε; Αν είναι δυνατόν. Ποτέ το διαπιστώσατε;

Μάρτυρας: Όταν ήρθε ο λιμενάρχης έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.

Μεταφέροντας στο δικαστήριο το διάλογο που είχε με το γιο του όταν τον επισκέφθηκε τις πρώτες μέρες στη φυλακή ο πατέρας του 25χρονου κατηγορούμενου ανέφερε:

«Μου είπε ότι δεν φταίει, το μόνο που μου είπε είναι ότι οδήγησε. Όταν τον επισκέφθηκα στη φυλακή, μου είπε ‘’ισόβια για μια οδήγηση;’’. Το μόνο που έκανε λάθος ο Μανώλης είναι ότι δεν αντέδρασε».

Μάρτυρας: Εγώ πιστεύω ότι έμπλεξε, ήταν η κακιά στιγμή, γνωρίζω το παιδί μου. Έμπλεξε με κακές παρέες, δεν είχε βούληση.

Πρόεδρος: Μη λέτε υπερβολές κύριε..

Χθες, Μεγάλη Δευτέρα κατέθεσε και η γιαγιά του 25χρονου, η οποία επέμεινε ότι δεν άκουσε τι συνέβαινε στο δώμα του εγγονού της. Εκείνη βρισκόταν στο ισόγειο της τριώροφης κατοικίας της και, όπως ισχυρίζεται, αποκοιμήθηκε με την τηλεόραση ανοιχτή. Περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως  ένα «ζωηρό παιδί» που ασχολούταν «με τα μηχανάκια» και τόνισε πως την ανησυχούσαν οι παρέες του.

Εισαγγελέας: Τι εννοείτε ότι ήταν ζωηρός και είχε μπλέξει με μηχανάκια ; Είχε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο;

 Μάρτυρας: Έτσι με τα μηχανάκια, ήταν ζωηρός. Τρέχουν τα αγόρια με τα μηχανάκια μαντάμ. Δεν έχετε παιδιά εσείς;

Πρόεδρος: Όλα τα παιδιά μπορεί να είναι ζωηρά αλλά δεν κάνουν όλα τέτοια πράγματα.

Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλό παιδί.

Πρόεδρος: Για εσάς.

«Ο εγγονός μου λέει ότι δεν το κάνε και τον πιστεύω. Ήξερα τον χαρακτήρα του δεν είναι τέτοιο παιδί ο Μανώλης δεν το πίστευα όταν έμαθα τι έγινε. Έκανε παρέα με αγόρια είχε και κοπέλες. Έβλεπα τις παρέες του και δεν μου άρεσαν και γι’ αυτό του έλεγα να τις προσέχει. Του έλεγα ‘’βρε Μανωλάκη μου, να προσεχείς τις παρέες σου, τον εαυτό σου. Μου έλεγε ‘’εντάξει γιαγιά μικρός είμαι τώρα θα διασκεδάσω’’», είπε η γιαγιά του.

Πρόεδρος: Δεν έχετε μάθει τι έχει γίνει;

Μάρτυρας: Ναι ξέρω. Τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να κάνω κάτι;

Πρόεδρος: Όχι δεν μπορείτε να τη φέρετε πίσω..

Σχετικά με το βράδυ όπου τελέστηκε το φρικτό έγκλημα του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, η γιαγιά του κατηγορούμενου είπε:

«Είχα πάει τουαλέτα και άκουσα ένα αυτοκίνητο και ομιλίες. Αναγνώρισα τη φωνή του Μανώλη. Εγώ τον μεγάλωσα το ξέρω το παιδί. Άκουσα και μια φωνή γυναικεία. Μιλούσαν και γελούσαν. Δεν άκουσα τι λέγανε. Αφού ανέβηκαν πάνω και έκλεισε η πόρτα δεν άκουσα τίποτα. Μακάρι να άκουγα. Ξάπλωσα στο κρεβάτι μου είχα την τηλεόραση ανοιχτή και πρέπει να κοιμήθηκα. Το μόνο που άκουσα ήταν το αυτοκίνητο που έβαλε μπροστά όταν έφυγαν. Κοιμόμουν. Ήμουν βυθισμένη. Δεν άκουσα τίποτα σας ορκίζομαι. Εγώ είμαι πρώτα άνθρωπος».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!