Δίκη Πισπιρίγκου: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος σε Τζωρτζίνα και Ίριδα – Η απουσία Κούγια και η απάντηση της κατηγορουμένης


Ο έλεγχος στα γονίδια, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο τόσο στην Τζωρτζίνα όσο και στην Ίριδα, δεν έδειξε κάτι, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας, ο γενετιστής Περικλής Μακρυθανάσης.

Της Άννας Κανδύλη 

Ο κ. Μακρυθανάσης είχε διεξάγει τον γονιδιακό έλεγχο στα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη σε δείγμα dna που απεστάλη από το Ωνάσειο. «Ελέγξαμε τα γονίδια που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο. Επεκτάθηκε ο έλεγχος και σε αλλά γονίδια, όπως αυτά που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα γιατί κάθε φορά ο έλεγχος πρέπει να στοχεύει κάπου… Θεωρητικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρχουν ασθένειες εκτός από αυτές που σχετίζονται με την καρδιά και προκαλούν ανακοπή. Τα αμιγώς αυτοάνοσα νοσήματα δεν είναι κληρονομικά γενικά» εξήγησε ο μάρτυρας αναφερόμενος και σε όσα διάβασε στις εφημερίδες, όπως είπε, σχετικά με αυτοάνοσο νόσημα, από το οποίο πάσχει η κατηγορούμενη.

Νωρίτερα, αίτημα για διακοπή της συνεδρίασης υπέβαλε η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, δεν μπορούσε να παρασταθεί στο δικαστήριο για να εξετάσει τον γιατρό Γιάννη Παπαγιάννη. Το αίτημα απορρίφθηκε καθώς το δικαστήριο είχε καλέσει για δεύτερη φορά τον μάρτυρα, προκειμένου να εξεταστεί από τον κ. Κούγια, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει.

Αφού έγιναν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις στον κ. Παπαγιάννη από την έδρα, η πρόεδρος ρώτησε την κατηγορούμενη αν επιθυμεί να υποβάλει αυτή ερωτήσεις, καθώς δεν παρίστατο κανένας από την υπεράσπισή της, με εκείνη να απαντά αρνητικά.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!