Δίκη για φωτιά στο Μάτι: Συγκλονίζουν οι νέες καταθέσεις


Συνεχίζονται οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων. Στις μαρτυρίες τους επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους πως εκείνη την ημέρα η Πολιτεία ήταν απούσα.

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν μέσα σε ένα απόγευμα στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η Μαρία Αβραμίδου, όπως κατέθεσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τη μητέρα, την αδελφή της, το γαμπρό της και τον ανιψιό της, μόλις είκοσι ενός ετών.

«Όλοι μαζί εγκλωβίστηκαν στη λεωφόρο Δημοκρατίας και δυστυχώς δεν μπόρεσαν να επιζήσουν της πυρκαγιάς…Η τελευταία επικοινωνία που είχα ήταν με τη μητέρα μου, που μου είπε ότι βλέπει φλόγες μπροστά της και μετά έχασα κάθε επαφή» είπε η Μαρία Αβραμίδου, συγγενής θυμάτων της πυρκαγιάς.

Η μάρτυρας σήμερα ζει μαζί με τον μικρότερο γιο της αδελφής, Δημήτρη.

«Πέρασε από πάρα πολλά στάδια. Ευτυχώς εντός εισαγωγικών δεν είναι τελείως μόνος του, είμαστε μαζί και προσπαθούμε να προχωρήσουμε τη ζωή μας, μαζί» δήλωσε η ίδια.

Η οργή της Aνδριανής Καλεγιαννάκου ξεχειλίζει. Έχασε το γιο της, τους γονείς της, τον αδερφό της.

«Θεωρώ ότι, εκτός από ανικανότητα και κακό συντονισμό, υπήρξε και ανυπαρξία των ανθρώπων αυτών που είναι επαγγελματίες επιφορτισμένοι για την προστασία των ανθρωπίνων ζωών και παρόλα αυτά φέρθηκαν με τόσο απάνθρωπο τρόπο και άφησαν τους συμπολίτες τους στο έλεος του Θεού» είπε η Ανδριανή Καλεγιαννάκου.

«Τρεις άνθρωποι καήκαν σαν τα ποντίκια. Που; Σε μία πόλη, όχι σε ένα μέρος που δεν το ξέρει κανένας. Ήταν μία σουρεαλιστική καταστροφή. Γιατί; Γιατί; Γιατί;» είπε ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος, συγγενής θυμάτων.

Αποζημίωση από το δημόσιο

Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ επιδίκασε το διοικητικό πρωτοδικείο της Αθήνας στους συγγενείς 77χρονης που κάηκε στο Νέο Βουτζά.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σημαντική γιατί λέει για τις ευθύνες του πυροσβεστικού σώματος για την ασύλληπτη αυτή τραγωδία. Σε απάντηση των ισχυρισμών του ελληνικού δημοσίου ότι υπήρχε υπαιτιότητα των θυμάτων κατά 95%» δήλωσε ο Δημήτρης Σκύφτας, δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων.

Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Δεκεμβρίου.

πηγή: MEGA TV

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!