
Δάφνη: Προφυλακιστέος ο 52χρονος. Ισχυρίζεται ότι έχει βίντεο που αποδεικνύει την αθωότητα του
Προφυλακιστέος κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος ο οποίος κατηγορείται ότι βασάνισε και βίασε νεαρή φοιτήτρια σε διαμέρισμα στη Δάφνη.
Ο 52χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα καθώς είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της αρπαγής, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση.
Ο 52χρονος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι η 20χρονη φοιτήτρια παρέμεινε στο διαμέρισμα του, για περίπου ένα εικοσιτετράωρο, με τη θέλησή της.
Χθες, με διάταξη της Εισαγγελίας, επιτράπηκε η δημοσιοποίηση των στοιχείων του ώστε «αν υπάρχουν ομοειδή αδικήματα του δράστη, να αποκαλυφθούν».
Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο ο 52χρονος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Ακόμη και στις ρωτήσεις εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του ή εάν επιθυμεί να ζητήσει συγνώμη από την 20χρονη φοιτήτρια ο 52χρονος αρνήθηκε να πει το παραμικρό.
Όμως, ο Ελευθέριος Ειρηνάκης, δικηγόρος που διορίστηκε για την υπεράσπιση του βιαστή της δράσης, σε δηλώσεις του στο Newsit.gr, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του και υποβλήθηκε αίτημα για παργματογνωμοσύνη.
Είπε ακόμα ότι “Επειδη το ατύχημα με τα μάτια του το έπαθε πρόσφατα, δεν ειναι εκ γενετής τυφλός, μπορεί να δημιουργήσει ενα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθεί με σκιές και με φως. Δεν ξεχωρίζει δηλαδή πρόσωπα, απλά σκιές”. Για όσα ακούγονται για το μηχανάκι που είχε, ο δικηγόρος είπε ότι είχε παλιότερα μεγάλη μηχανή αλλά την έχει κρατήσει πλέον ως συλλεκτική.
Ερωτηθείς σχετικά με τις κάμερες που είχε στο σπίτι του είπε ότι «Ήταν απλώς κάμερες που τις είχε για να κινείται με την βοήθεια της τεχνολογίας στον χώρο».
Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το πως κινείται χωρις μπαστούνι ο δράστης, ο συνήγορος του ανέφερε πως κανονίζει το βήμα του ανάλογα με το πως κινούνται οι υπόλοιποι γύρω του. Αξίζει να σημειωθει πως ο δράστης δεν έχει προσκομίσει το ποιστοποιητικο απο τα ΚΕΠΑ, σύμφωνα με το οποιο βεβαιώνεται το ποσοστό αναπηρίας του και το οποίο είχε αναρτήσει ο ίδιος στο facebook. Εντύπωση πάντως προκαλεί μια αποστροφή του δικηγόρου που ανέφερε ότι «Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι ό,τι έχει γίνει έχει γίνει με την συναίνεση της κοπέλας. Και αυτό, από βίντεο παρελθόντος χρόνου αποδεικνύεται».
Σε ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας της 20χρονης εκφράζεται η ευγνωμοσύνη τους για τη συμπαράσταση της κοινωνίας και ζητούν διακριτικό χειρισμό.
Όλη η ανακοίνωση
«Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα. Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό».
Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του με εντολή εισαγγελέα άρχισαν να “ανοίγουν” στόματα. Ήδη υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι ο 52χρονος που επικαλείται αναπηρία στα μάτια ήταν οδηγός μηχανής, ενώ μια γυναίκα αναφέρει ότι μέσω αγγελίας, όπως και η 20χρονη που μαρτύρησε στα χέρια του, είχε πάει στο σπίτι του για να προσληφθεί ως οικιακή βοηθός.
O 52χρονος ωστόσο σήμερα απέφυγε να μιλήσει. Δεν θέλησε να απαντήσει ούτε στις καταγγελίες ότι οδηγούσε μηχανή ούτε και στις κατηγορίες σε βάρος.