Γιώργος Καραϊβάζ: Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του


Για την πορεία τον ερευνών για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για αυστηροποίηση των ποινών στις περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του δημοσιογράφου, Απόστολος Λύτρας.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας είπε πως ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία να διαφαίνεται ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Καραϊβάζ.

 «Η Αστυνομία σε αυτό το στάδιο συλλέγει πληροφορίες για να βρει ποιοι δολοφόνησαν τον Γιώργο και μαζί με τον Γιώργο και τη δημοσιογραφία, γιατί ήταν ένας άνθρωπος ευγενής, που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Προφανώς αυτά που έγραφε, ενόχλησαν και γι’αυτό λέω, ότι μαζί με τον Γιώργο δολοφόνησαν και τη δημοσιογραφία», είπε ο κ. Λύτρας.

«Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, που να προκύπτει με σαφήνεια, το τι έχει συμβεί», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει, για την αυστηροποίηση των ποινών στα ειδεχθή εγκλήματα, ο δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ εξέφρασε τη διαφωνία του, σημειώνοντας πως ό,τι είναι να γίνει ή αν έπρεπε να γίνει κάτι, δεν μπορεί να γίνεται με το που συμβαίνει ένα περιστατικό και να μιλάμε για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ή της Ποινικής Δικονομίας. «Και ποιος θα είναι αυτός, ποιο θα είναι το συμβούλιο, που θα αποφασίσει, εάν ένας κρατούμενος θα απολυθεί από τις φυλακές ή όχι», διερωτήθηκε.

Όπως είπε, είναι μία συζήτηση και μία διαδικασία, που θα πρέπει να γίνει κάτω από πολύ μεγάλη σκέψη και όχι εν θερμώ, επειδή έγινε ένα περιστατικό που μπορεί να γίνει και αύριο και να θέλουμε, να αλλάξουμε κάτι, που ίσως άλλαξε πριν λίγο.

«Το θέμα με το ότι έγιναν κάποιες ποινές πιο ελαφριές σε κάποια αδικήματα, είναι ένα θέμα που έπρεπε να είχαμε δει, όταν άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας», είπε.

 

Θλίψη και συγκίνηση στο μνημόσυνο του άτυχου δημοσιογράφου

Με λόγια παρηγοριάς και μία μεγάλη αγκαλιά γεμάτη αγάπη, φίλοι, συνεργάτες, συνάδελφοι στάθηκαν δίπλα στη σύζυγο και στον γιο του Γιώργου Καραϊβάζ στο μνημόσυνο των 40 ημερών από τη δολοφονία του.
Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τελετής η σύντροφος του δημοσιογράφου με τρεμάμενη φωνή ζήτησε να σταματήσει ο κύκλος της βίας.

«Ευχαριστώ που είστε μαζί μας αυτές τις τραγικές στιγμές που βιώνουμε. Θέλω να κάνω μία έκκληση, να περιοριστεί η βία που κλείνει πολλά σπίτια όπως και το δικό μας(κλαίγοντας)»

Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για τον αστυνομικό συντάκτη που υπηρέτησε επί σχεδόν τρεις δεκαετίες το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δολοφονήθηκε άγρια έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

«Δε θα ξεχάσουμε το Γιώργο γιατί ήταν και καλός οικογενειάρχης και καλός άνθρωπος».

«Η δολοφονία δημοσιογράφων να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα»

«Άριστος δημοσιογράφος, άριστος οικογενειάρχης»

Εκεί ήταν και ένας μικρός φίλος του δημοσιογράφου με μία μεγάλη ανθοδέσμη για τον Γιώργο, που στάθηκε δίπλα του, σε μία δύσκολη στιγμή.

«Αυτό που έχει συμβεί είναι ασύλληπτο. Είναι μία μεγάλη τραγωδία. Για μας είναι ο πατέρας μας, ο αδελφός μας, που στις δύσκολες στιγμές στη ζωή του γιου μου ήταν στο πλάϊ μας»

«Έλειψε στους ανθρώπους που τον αγαπούσανε, έλειψε και σε όλους εμάς»

Το παρών έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

-Είναι ένας άνθρωπος που μας έχει στηρίξει σε όλη τη ζωή μας
-Θα βρεθούνε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!